Як готувати касероль. 3 чудові рецепти
21 лютий 2019 14:13
1 933
0
Слово «касероль» має два основних значення. Перше — це каструля з кришкою, виготовлена з жароміцного матеріалу, призначена для духовки. Друге — це страва з м'яса, риби, овочів, сиру та інших інгредієнтів, яка запікається в духовці. Пропонуємо вам 3 рецепти касеролі: з броколі та сосисками, з курячим м'ясом і рисом, а також з ананасами. Касероль — страва американської кухні з французьким корінням (її винайшов в 19 столітті канадець французького походження, який проживав на той час в Америці). Касероль можна готувати з чим завгодно — рецептів безліч. Інгредієнти, які знадобляться вам для приготування касеролі доступні в будь-якому продуктовому магазині. Це м'ясні інгредієнти (курятина, яловичина, сосиски), овочі (броколі, шпинат, помідори), різні види сиру. Касероль з броколі, сосисками і сиром Інгредієнти: 200 грамів сосисок (які більше подобаються) 300 грамів відвареної капусти броколі 1,5 чашки тертого сиру чеддер, гауда, мааздам або ін. 1 чашка будь-якого м'якого сиру (наприклад, рікотта, кисломолочний сир, адигейський, тофу) 8 збитих яйця 2 середніх помідорини, нарізаних дрібними скибочками Чверть чашки молока 1 чайна ложка меленого чорного перцю Сіль за смаком Приготування: Сосиски очистіть від шкірки, наріжте кружечками та підсмажте на сковороді. Духовку виставте на 175 градусів, форму для запікання (в ідеалі касероль) змастіть маслом. Візьміть дві глибокі тарілки. У першій тарілці перемішайте відварену броколі, підсмажені сосиски та півчашки тертого сиру чеддер. У другій тарілці перемішайте півчашки тертого сиру чеддер, чашку м'якого сиру, яйця, молоко, сіль та перець. Викладіть в касероль спочатку вміст першої тарілки, потім — другої. Посипте сиром чеддер та прикрасьте скибочками помідора. Накрийте кришкою або фольгою для запікання і поставте в духовку на 30 хвилин. Потім зніміть кришку і поставте в духовку ще на 15 хвилин. Трошки охолодіть і подавайте на стіл. Касероль з курячим м'ясом та рисом Інгредієнти: 400 мл курячого бульйону; 1 чашка довгозернистого рису; 1 середня цибулина, очищена і подрібнена; 2 чашки замороженої кукурудзи (розморозити і дати стекти воді); 2 відварених та подрібнених курячих філе; 400 г помідорів, нарізаних скибочками; 1 чашка томатного соусу; 1 чашка тертого твердого сиру або декількох видів сиру; 1 столова ложка приправи чилі; 1 столова ложка рослинної олії; сметана та зелень за бажанням. Приготування: Духовку виставте на 175 градусів, форму для запікання (або касероль) змастіть маслом. У каструлю висипте промитий рис, залийте курячим бульйоном і доведіть до кипіння. Варіть на повільному вогні, постійно помішуючи, поки рис не буде готовий. На сковороді з рослинним маслом підсмажте цибулю і часник. Перемішайте кукурудзу, куряче м'ясо, помідори, томатний сік, половину сиру, чилі, відварений рис і підсмажену цибулю. Перекладіть суміш в касероль і посипте сиром, що залишився. Запікайте в духовці приблизно 30 хвилин, не накриваючи кришкою. Перед тим як подавати на стіл, прикрасьте сметаною та зеленню. Солодкий касероль з ананасами та сиром Інгредієнти: 400 грамів маринованих ананасів; 1 чашка звичайного цукру; 3/4 чашки борошна; 2 чашки тертого сиру чеддер, гауда, мааздам або ін.; 20-30 круглих солоних крекерів, подрібнених на сухарі; півчашки розтопленого масла. Приготування: Духовку виставте на 175 градусів, форму для запікання (або касероль) змастіть маслом. Викладіть у форму ананаси. В окремій тарілці перемішайте цукор, борошно та сир. Викладіть на ананаси, зверху посипте сухарями і полийте розтопленим маслом. Запікайте в духовці приблизно 30 хвилин, не накриваючи кришкою. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|