Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Готуємо смачненьку рибку. 8 рецептів для кулінарів-початківців

Готуємо смачненьку рибку. 8 рецептів для кулінарів-початківців


Готуємо смачненьку рибку. 8 рецептів для кулінарів-початківців

Як морська, так і річкова риба дуже корисні для людського організму. Тому лікарі та дієтологи рекомендують регулярно включати в свій раціон страви з риби, щоб серце було здорове, а нервова система та імунітет – міцними.

Пропонуємо вашій увазі 8 простих страв з риби, які під силу приготувати навіть кулінарам-початківцям.



1. Хек у вершковому соусі

Інгредієнти:
2 кілограми хека,
400 грамів сметани,
150 грамів твердого сиру,
2 цибулини,
2 курячі яйця,
столова ложка борошна,
мелений чорний перець, зелень, сіль.

Приготування:
Рибу розморозити, промити, почистити і порізати на шматочки. Цибулю почистити, помити і порізати півкільцями, обсмажити до золотистості на олії. Сметану перемішати з яйцями до однорідної маси, додати гірчицю, подрібнену зелень і смажену цибулю, акуратно все вимішати. Борошно, мелений чорний перець та сіль перемішати, виваляти в цій суміші шматки риби і викласти в форму для запікання. Залити шматочки риби вершковим соусом і присипати потертим на крупній тертці сиром. Помістити в розігріту духовку і випікати при температурі 180 ºС, поки не утвориться рум’яна скоринка.


2. Рибний паштет

Інгредієнти:
600 грамів філе пангасіуса,
3 курячі яйця,
2 цибулини,
1 морквина,
2 столові ложки оливкової або соняшникової олії,
мелений чорний перець, сіль.

Приготування:
Філе пангасіуса розморозити, промити і порізати невеличкими шматочками. Цибулю і моркву почистити і порізати. Яйця зварити, почистити і порізати довільно, додати шматочки риби, цибулю, моркву і все подрібнити за допомогою блендера, додати олію, мелений чорний перець, сіль та ретельно перемішати. Форму для запікання слід обрати невеличку але глибоку, змастити її олією і викласти рибну масу. Запікати близько 50 хвилин при температурі 170º.


3. Котлети з рибної консерви

Інгредієнти:
1 банка сардини в олії,
2 курячі яйця,
2 цибулини,
2 картоплини,
півсклянки рису,
мелений чорний перець, сіль.

Приготування:
Картоплю помити і відварити до напівготовності, почистити від шкірки, охолодити, натерти на крупній тертці. Рис добре промити, залити склянкою води і варити поки волога не випарується, зняти з плити, охолодити. Цибулю почистити, помити і порізати невеликими кубиками, підсмажити до золотистого кольору. Рибну консерву викласти в миску і подрібнити за допомогою виделки, додати терту картоплю, рис, смажену цибулю, яйця, перець, сіль і ретельно перемішати. Якщо фарш надто рідкий можна додати трішки манної крупи. Сформувати невеличкі котлетки і смажити на середньому вогні до утворення золотавої, хрусткої скоринки.


4. Карасі в сметані

Інгредієнти:
1 кілограм карасів,
200 грамів сметани,
цибулина,
пучок зелені,
вершкове масло,
панірувальні сухарі,
мелений чорний перець, сіль.

Приготування:
Рибу розморозити, почистити, видалити зябра і промити під проточною водою, висушити за допомогою паперової серветки. Рибу посолити, поперчити і обваляти в панірувальних сухарях, підсмажити на сковорідці з обох боків до золотистості. Цибулю почистити і порізати кільцями. Форму для запікання змастити вершковим маслом, викласти рибу, поверх неї покласти кільця цибулі, поперчити посолити і полити сметаною. Поставити в духовку на 40 хвилин і запікати при температурі 180 ºС. Готову страву посипати подрібненою зеленню.


5. Судак з овочами в горщику

Інгредієнти:
1 судак,
100 мілілітрів мінеральної води,
700 грамів картоплі,
300 грамів моркви,
2/3 склянки сметани,
вершкове масло,
мелений чорний перець, сіль.

Приготування:
Горщики залити звичайною водою на 20 хвилин, а потім злити воду. Рибу почистити, промити і порізати на смужки, поперчити та посолити. овочі почистити, помити і порізати картоплю кубиками, моркву соломкою а цибулю півкільцями. Сметану перемішати з мінеральною водою, меленим чорним перцем і сіллю до однорідної маси.

У горщик викласти спершу шар картоплі, шар моркви, цибулі, а наприкінці смужки риби. Все залити готовим соусом і закрити горщик кришечкою, поставити в холодну духовку. Запікати близько години при температурі 170 ºС.


6. Скумбрія варено-маринована нашвидкуруч

Інгредієнти:
3 скумбрії,
по 5 горошин чорного і духмяного перцю,
3 лаврові листки,
5 столових ложок олії,
по 1 столовій ложці оцту, цукру і солі.

Приготування:
Рибу розморозити, почистити, промити під проточною водою, порізати шматками. В каструлю влити олію, викласти шматки риби, додати перець, лавровий лист, оцет, цукор, сіль і залити все 2 склянками гарячої води (окропом). Поставити на вогонь і коли закипить ще варити близько 15 хвилин. Найкраще смакує охолодженою.


7. Дієтичні рибні котлети у духовці

Інгредієнти:
500 грамів рибного філе,
100 грамів вершкового масла,
100 мілілітрів молока,
2 шматочки білого хліба, цибулина,
1 куряче яйце,
панірувальні сухарі,
мелений чорний перець, сіль.

Приготування:
Філе риби промити, позбавитись від кісток, якщо такі є, і порізати шматочками. Хліб очистити від скоринки і замочити на 10 хвилин в молоці. Цибулю почистити, помити і порізати шматками. Рибу, цибулю і віджатий хліб двічі пропустити через м’ясорубку. Фарш поперчити, посолити, додати яйце, ретельно вимішати і поставити на годину в холодильник.

З фаршу сформувати котлетки в середину яких покласти маленький шматочок вершкового масла, обваляти в панірувальних сухариках та покласти на деко чи форму для запікання, попередньо змащене олією. Запікати приблизно 20 хвилин при температурі 200 ºС.


8. Шашлик зі скумбрії

Інгредієнти:
1 скумбрія,
4 столові ложки оцту,
4 столові ложки олії,
1 столова ложка цукру,
6 зубців часнику,
перець чилі, мелений чорний перець, сіль.

Приготування:
Скумбрію розморозити, почистити, промити під протічною водою, натерти перцем і сіллю як ззовні так і в середині. Часник почистити, помити і подрібнити, перемішати з цукром, оцтом і олією, готовим соусом намазати рибу і залишити на годину маринуватись. Насадити скумбрію на шампур і смажити приблизно 15 хвилин над вугіллям, постійно перевертаючи.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: