3 рецепти приготування лазаньї. Від "простої" до "королівської"
18 лютий 2019 11:28
1 963
0
Лазанья — відома у всьому світі і дуже смачна страва італійської кухні. Її готують з шарів тіста упереміш з начинкою з м'яса, овочів і різних видів сиру. Лазанью готують з яловичиною, сосисками, грибами, з різними видами сиру (моцарела, проволоне, кисломолочний сир, пармезан, рікотта), а також з іншими інгредієнтами. Лазанья на швидку руку Інгредієнти: 600 грамів грибів на вибір; 1 цибуля-шалот, подрібнена; 4 столові ложки вершкового масла; 0,5 літра жирних вершків; 1 чашка соусу песто (можна купити готовий); 3 столові ложки борошна; 400 грамів тіста для лазаньї; 1 чашка подрібненого на тертці пармезану (можна замінити будь-яким твердим сиром); кілька кульок свіжої моцарели (розрізаних на 3-4 частини). Приготування: Гриби протушкуйте у вершковому маслі і, за бажанням, невеликій кількості білого вина. Відставте гриби в сторону. Цибулю підсмажте на сковороді. Додайте вершки, протушкуйте 5 хвилин на повільному вогні. Додайте борошно, добре перемішайте. Додайте соус песто і 3/4 пармезану. Візьміть форму для запікання і викладіть на дно форми тонкий шар соусу, шар тіста, знову шар соусу, гриби, моцарелу. Повторіть ще два рази. Останній шар — соус. Прикрасьте лазанью зверху залишками пармезану. Запікайте в лазанью в духовці протягом 25-30 хвилин. Овочева лазанья з сиром Інгредієнти: 4 чашки відварених або підсмажених овочів (шпинат, броколі, гриби, спаржа); 4 столові ложки вершкового масла; 1 цибулина, дрібно нарізана; 15 макаронин для лазаньї; 2,5 склянки молока; 1 чашка курячого бульйону; 6 зубчиків часнику, подрібнених; 5 столових ложок борошна; 1 чашка подрібненого на тертці твердого сиру (пармезану або будь-якого іншого); 1,5 чашки подрібненого на тертці проволоне; сіль, чорний перець за смаком. Приготування: Цибулю підсмажте на сковороді з маслом. Макаронини для лазаньї відваріть. У тарілці для мікрохвильовки перемішайте молоко, курячий бульйон, часник і поставте в мікрохвильовку на 8 хвилин (або приготуйте в каструльці на середньому вогні), дістаньте часник (його можна викинути). На сковороді розтопіть 2,5 столових ложки масла, додайте борошно і добре підсмажте. Вилийте на сковороду рідину з молока і бульйону, знову добре перемішайте. Зачекайте, доки соус не закипить. Висипте в соус половину пармезану, посоліть і поперчіть за смаком. Зніміть соус з вогню. У форму для лазаньї вилийте чверть соусу, потім викладіть 3 відварених макаронини, 2/3 чашки соусу, чверть цибулі, половину відварених овочів, півчашки проволоне, 2 столових ложки пармезану. Повторіть, поки не викладете шарами всі інгредієнти. Накрийте лазанью фольгою і запікайте 35 хвилин. Зніміть фольгу і запікайте ще 5-7 хвилин. Залиште лазанью остигати на 15 хвилин. Страву можна нарізати і подавати на стіл. Королівська лазанья з яловичиною і п'ятьма видами сиру Інгредієнти: 400 грамів яловичого фаршу; 150 грамів сосисок; 200 грамів томатного соусу; 100 грамів томатної пасти4 2 подрібнених зубчики часнику4 2 чайні ложки цукру4 3 яйця; петрушка; 200 грамів сиру рікотта (або іншого м'якого сиру, наприклад, тофу, вершкового сиру або адигейського); півчашки тертого пармезану (або іншого твердого сиру); 9 макаронин для лазаньї, відварених; 6 скибочок сиру проволоне; 3 чашки подрібненої на тертці моцарели; 3 чашки кисломолочного сиру; сіль, чорний перець та інші приправи за смаком. Приготування: Сосиски і яловичий фарш підсмажте на сковороді. Додайте томатний соус і пасту, цукор, сіль і приправи. Протушкуйте протягом години на маленькому вогні, періодично помішуючи. В окремій тарілці перемішайте яйця, зелень, кисломолочний сир, рікотту і пармезан. Візьміть велику форму для запікання. На дні форми розподіліть 1 чашку м'ясної начинки. Потім покладіть 3 макаронини для лазаньї, сир проволоне, 2 чашки сирної суміші і 1 чашку моцарели. Викладіть ще 3 макаронини, 2 чашки м'ясної суміші, залишок сиру і моцарелу. Викладіть решту складових. Накрийте форму для запікання та запікайте лазанью в духовці приблизно 50 хвилин. Потім зніміть кришку або фольгу і запікайте ще 20 хвилин. Коли лазанья буде готова, дістаньте її з духовки і залиште остигати на 15 хвилин. Через 15 хвилин лазанью можна нарізати і подавати на стіл. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|