Готуємо сирник по-львівськи
20 листопад 2015 14:16
8 993
0
 Ох цей сирник по-львівськи. Це щось насправді неймовірно смачне і запам’ятовуюче.
Кожна Львівська кав’ярня вважає за честь мати в своєму асортименті поряд з іншими десертами саме його.
Ингридієнти: ДЛЯ СИРНИКА: 800 г сиру, 350г цукру, 150г вершкового масла, 6 яєць, 3-4 зварених картоплини, 100г родзинок), цедра 1 апельсину. ПОМАДКА: 300г цукру, 1\2 склянки води, 1 ч.ложка оцту, 50г шоколаду, 1 ст.ложка вершкового масла.
Головна справа у сирнику по-львівськи - це сир і домашні яйця . З "неправильного" сиру вийде "неправильний" сирник. Що означає "правильний сир"? Сир має бути свіжим, сир має бути жирним і це не означає, що до пісного сиру треба додати сметану. Це означає, що сир має бути жирним "від народження", тобто сир робили з незбираного домашнього молока. Сир має бути м"яким, але не мокрим. Сир ні в якому разі не може бути сухим чи перегрітим.
Популяризувала цей сирник ще в радянські часи Дарія Цвєк - палкий і невтомний популяризатор багатьох галицьких смаколиків.
Сир і картоплю треба подрібнити блендером до однорідної ніжної консистенції. Додати по одному жовтку, постійно розтираючи.
Додати м’яке масло і цукор, постійно розтираючи до пухкої маси. Додати помиті і обсушені родзинки та апельсинову цедру.
Акуратно вимішати зі збитими на пухку піну білками. Викласти у подовгасту форму, простелену пекарським папером. Випікати 35-40 хвилин при 180°С. Дати охолонути. Вийняти з форми.
Полити зверху помадкою (зварити з цукру, оцту і води сироп. Розтерти з шоколадом і маслом). Перед подачею сирник обов’язково витримати в прохолодному місці мінімум 6-8 годин. Він в цей час дозріває і набуває іншої структури.
Смачного!
|