Може бути суп, а може – друга страва. Готуємо пісну квасолю у пряному соусі
13 лютий 2019 16:30
1 684
0
Бобові вважаються одними з найбільш корисних продуктів для здоров’я, адже в них міститься багато білка. А така пісна квасоля під пряним соусом − саме те, що потрібно для тих, хто відмовився від м’яса чи постить. До речі, якщо додати трохи більше води, то замість другої страви ви отримаєте чудовий томатно-квасолевий суп. Інгредієнти: 1 склянка квасолі; 2 моркви; 1 цибулина; 2 зубчики часнику; 2 ст. ложки томатної пасти; 3 ст. ложки олії; 2 ч. ложки цукру; прованські трави, мелена кориця, хмелі-сунелі, куркума, чорний мелений перець, сіль за смаком. Приготування: Квасолю необхідно замочити на 6-8 годин або на ніч. Потім квасолю необхідно відварити. За 10 хвилин до готовності додати сіль. Зварену квасолю відкинути на друшляк. Моркву потерти на крупній тертці. Цибулю дрібно порізати. Часник розчавити. У сотейнику пасеруємо цибулю, додаємо моркву та обсмажуємо на середньому вогні, помішуючи (поки моркви не стане м’якою). Потім додаємо до овочів квасолю. Томатну пасту необхідно залити склянкою води, додати цукор, сіль, спеції та перемішати. Отриману суміш вилити у сотейник. Далі квасолю необхідно тушкувати ще 5 хвилин під кришкою на повільному вогні. Наприкінці додаємо до квасолі часник. Готову страву подають гарячою з овочами та зеленню. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|