Як приготувати ароматну лазанью
20 листопад 2015 13:52
3 030
0
![]() Лазанья – страва надзвичайно ситна й ароматна, різноманітні компоненти якої вдало доповнюють один одного і дарують справжній букет смаку. Лазанья (італ. lasagne) — традиційна страва італійської кухні: шари тіста (листів лазаньї) перекладені начинкою, политі соусом “Бешамель”. Начинку, зазвичай, готують м’ясну або овочеву. Почали готувати лазанью в Емілії-Романії – у печах у спеціальних пательнях без ручки. Слово “lasagna” походить від грецького “lasana” або “lasanon” - “гарячі пластини”. Тож пропонуємо вам один з рецептів приготування цієї страви. Інгридієнти: 2 ч.л. оливкової олії 1 дрібно нарізана цибулина 2 подрібнені зубчики часнику 750 гр. фаршу 300 гр. томатної пасти сіль і мелений чорний перець 6 листів лазаньї півчашки натертого пармезану або моцарели Cоус «Бешамель» з сиром: 1 літр молока 1 цибулина стебла петрушки перець горошком 4 гвоздики 2 лаврові листи 60 гр. вершкового масла 50 гр. борошна 70 гр. дрібно натертого пармезану або моцарели дрібка меленого мускатного горіха сіль і білий перець Нагріти олію у великій сковороді на середньому вогні. Додати цибулю, часник і обсмажувати, помішуючи, 5 хвилин, поки цибуля не стане м'якою. Додати фарш і готувати, помішуючи дерев'яною ложкою, ще 5 хвилин або поки фарш не змінить колір. Додати томатну пасту і довести до кипіння. Зменшити вогонь до мінімуму. Тушкувати на повільному вогні, не накриваючи кришкою, періодично помішуючи, протягом 20-30 хвилин або поки соус не загусне. Зняти з вогню. Приправити сіллю і перцем. Щоб зробити соус, у молоко додати цибулю, гілочки петрушки, перець горошком, гвоздику та лавровий лист і довести до кипіння на середньому вогні. Зняти з вогню і відставити на 15 хвилин настоюватися. Процідити молоко через дрібне сито у велику посудину. Розтопити масло у великій каструлі на середньому вогні. Додати борошно і помішувати протягом 1-2 хвилин. Зняти з вогню. Поступово влити до масла і борошна половину молока, мішаючи вінчиком, щоб не було грудок, поки суміш не стане однорідною. Поступово додати решту молока, перемішуючи до отримання однорідної маси. Поставити молочну суміш на середній вогонь і довести до кипіння. Постійно помішувати дерев'яною ложкою протягом 5 хвилин або поки соус не загусне. Зняти з вогню. Додати моцарелу або пармезан і перемішати, щоб сир розплавився. За смаком приправити мускатним горіхом, сіллю і білим перцем. Розігріти духовку до 180 градусів. Прямокутну форму злегка змастити олією. Розподілити по формі ложку соусу. На соус викласти 2 листи лазаньї. На них викласти половину фаршу. Змасти фарш соусом і знову викласти 2 листи лазаньї. На них: фарш – соус – листи лазаньї. Останній шар листів лазаньї посипати моцарелою. Випікати протягом 40 хвилин. Вийняти з духовки і залишити на 10 хвилин. Розрізати на 8 порцій і подавати. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|