Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Як приготувати ароматну лазанью

Як приготувати ароматну лазанью


Як приготувати ароматну лазанью
Лазанья – страва надзвичайно ситна й ароматна, різноманітні компоненти якої вдало доповнюють один одного і дарують справжній букет смаку.

Лазанья (італ. lasagne) — традиційна страва італійської кухні: шари тіста (листів лазаньї) перекладені начинкою, политі соусом “Бешамель”. Начинку, зазвичай, готують м’ясну або овочеву.

Почали готувати лазанью в Емілії-Романії – у печах у спеціальних пательнях без ручки.

Слово “lasagna” походить від грецького “lasana” або “lasanon” - “гарячі пластини”.

Тож пропонуємо вам один з рецептів приготування цієї страви.

Інгридієнти:
2 ч.л. оливкової олії
1 дрібно нарізана цибулина
2 подрібнені зубчики часнику
750 гр. фаршу
300 гр. томатної пасти
сіль і мелений чорний перець
6 листів лазаньї
півчашки натертого пармезану або моцарели
Cоус «Бешамель» з сиром:
1 літр молока
1 цибулина
стебла петрушки
перець горошком
4 гвоздики
2 лаврові листи
60 гр. вершкового масла
50 гр. борошна
70 гр. дрібно натертого пармезану або моцарели
дрібка меленого мускатного горіха
сіль і білий перець

Нагріти олію у великій сковороді на середньому вогні. Додати цибулю, часник і обсмажувати, помішуючи, 5 хвилин, поки цибуля не стане м'якою. Додати фарш і готувати, помішуючи дерев'яною ложкою, ще 5 хвилин або поки фарш не змінить колір. Додати томатну пасту і довести до кипіння. Зменшити вогонь до мінімуму. Тушкувати на повільному вогні, не накриваючи кришкою, періодично помішуючи, протягом 20-30 хвилин або поки соус не загусне. Зняти з вогню. Приправити сіллю і перцем.

Щоб зробити соус, у молоко додати цибулю, гілочки петрушки, перець горошком, гвоздику та лавровий лист і довести до кипіння на середньому вогні. Зняти з вогню і відставити на 15 хвилин настоюватися.

Процідити молоко через дрібне сито у велику посудину.

Розтопити масло у великій каструлі на середньому вогні. Додати борошно і помішувати протягом 1-2 хвилин. Зняти з вогню.

Поступово влити до масла і борошна половину молока, мішаючи вінчиком, щоб не було грудок, поки суміш не стане однорідною. Поступово додати решту молока, перемішуючи до отримання однорідної маси.

Поставити молочну суміш на середній вогонь і довести до кипіння. Постійно помішувати дерев'яною ложкою протягом 5 хвилин або поки соус не загусне. Зняти з вогню. Додати моцарелу або пармезан і перемішати, щоб сир розплавився. За смаком приправити мускатним горіхом, сіллю і білим перцем.

Розігріти духовку до 180 градусів. Прямокутну форму злегка змастити олією. Розподілити по формі ложку соусу. На соус викласти 2 листи лазаньї. На них викласти половину фаршу. Змасти фарш соусом і знову викласти 2 листи лазаньї. На них: фарш – соус – листи лазаньї. Останній шар листів лазаньї посипати моцарелою. Випікати протягом 40 хвилин. Вийняти з духовки і залишити на 10 хвилин.

Розрізати на 8 порцій і подавати.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: