Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Смачний та дуже ситний картопляний пиріг для всієї родини

Смачний та дуже ситний картопляний пиріг для всієї родини


Смачний та дуже ситний картопляний пиріг для всієї родини

Пропонуємо рецепт приготування ситного картопляного пирога з м’ясним фаршем, грибами та яйцями.

Їсти його можна як теплим так і холодним.



Ви також можете поекспериментувати, додаючи якийсь свій улюблений інгредієнт.

Інгредієнти:
м'ясний фарш - 400 г.
картопля - 1 кг;
борошно - 4 ст.л;
гриби - 500 г;
цибуля зелена - 100 г.
яйця - 6 шт;
масло - 150 г;
олія - 3 ст.л;
цибуля - 2 шт.
часник, сіль, коріандр, перець духмяний, чорний мелений - до смаку.

Приготування:
Картоплю промити водою, очистити. Відварити у підсоленій воді до готовності.

Відварюємо 3 яйця на круто у підсоленій воді. Очищуємо та нарізуємо кубиками. Зелену цибулю промиваємо та просушуємо. Нарізуємо дрібно. Зелену цибулю з’єднуємо з яйцями, заправляємо розтопленим вершковим маслом (50г).

Цибулю очищуємо та нарізуємо кільцями, обсмажуємо на олії (2 ст.л.). Гриби промиваємо, просушуємо та очищуємо. Нарізуємо дрібно і додаємо до цибулі. Смажимо, доки не випарується уся рідина. Солимо, перчимо, додаємо коріандр до смаку.

Нарізуємо другу цибулину і обсмажуємо її на окремій сковороді, додаємо до неї м’ясний фарш. Все ретельно перемішуємо та солимо, перчимо. Смажимо фарш до готовності.

Коли картопля готова, зливаємо воду, додаємо вершкове масло (70г) та добре розминаємо. Збиваємо 2 яйця цілих і 1 білок та додаємо до картоплі. Все добре перемішуємо. Додаємо борошно та замішуємо не густе тісто (жовток і 30 г вершкового масла залишимо для змащування пирога).

Готуємо роз’ємну форму, змащуємо її олією або маслом. Викладаємо у форму картопляне тісто, формуючи бортики. Зробити бортики допоможе столова ложка, змочена у воді. Залишаємо трішки картопляного тіста на "кришку" для пирога.

Викладаємо начинки шарами: м’ясний фарш, яйце з цибулею, гриби.

Начинку накриваємо "кришкою" із картопляного тіста. Змазуємо зверху тісто збитим жовтком. (До жовтка можна додати 30г вершкового масла).

Розігріваємо духовку до 200 °С та випікаємо картопляний пиріг до готовності впродовж 20 хвилин. Щоби отримати гарну скоринку можна включити гриль.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: