5 рецептів приготування пасти карбонара
06 лютий 2019 14:39
1 944
0
Паста карбонара — це одна з найвідоміших страв італійської кухні, яка готується зі спагеті (або іншими видами макаронів), беконом, сиром і яєчними жовтками. "Порадник" пропонує вашій увазі 5 рецетів приготування пасти карбонара. Переконайтеся, шо це не так складно, як може здатися на перший погляд. 1. Паста карбонара з беконом і пармезаном Інгредієнти: 100 г бекону; 50 г сиру Пекоріно Романо; 50 г пармезану; 3 великих яйця; 350 г спагеті; 2 зубчики часнику; 50 г олії; сіль і мелений перець. Приготування: Закип'ятіть воду в каструлі. Дрібно наріжте бекон, натріть обидва види сиру на тертці. В окремій тарілці збийте яйця і додайте перець. Відставте бекон, сир і яйця в бік. Окріп посоліть та відваріть спагеті. Поки спагеті варяться, зробіть надрізи на зубчиках часнику і підсмажте на олії бекон з часником. Коли скибочки бекону стануть коричневими і хрусткими, часник можна забрати. Коли спагеті будуть готові, викладіть їх на сковороду з беконом. Візьміть більшу частину тертого сиру і змішайте його зі збитими яйцями. Отриману суміш вилийте на сковороду. При необхідності додайте кілька столових ложок води (можна брати воду, в якій варилися спагеті). Додайте трохи солі, і паста карбонара готова! 2. Паста карбонара з вершками, беконом і грибами Інгредієнти: столова ложка рослинної олії; 3 великі білі цибулі, нарізані кільцями; 600 г свіжих нарізаних грибів; 1 столова ложка олії; 800 г бекону; 8 яєць; чашка жирних вершків; чашка тертого пармезану; 800 г спагеті; трохи петрушки; мелений червоний перець. Приготування: Соус. Підсмажте цибулю на рослинній олії так, щоб вона стала золотистого відтінку, і викладіть зарум'янену цибулю на окрему тарілку або паперовий рушник. На тій же сковороді підсмажте гриби. Коли гриби будуть готові, додайте на сковороду бекон і цибулю. Продовжуйте підсмажувати на середньому вогні, поки бекон не набуде коричневого відтінку. В окремій тарілці збийте яйця, вершки і тертий сир. Отриману суміш вилийте на сковороду і готуйте, поки соус не загусне. Спагеті. Тим часом, відваріть спагеті і злийте воду. У готові спагеті додайте соус, петрушку і червоний перець. 3. Паста карбонара з локшиною фетучіне, беконом і вершками Інгредієнти: 5 чайних ложок оливкової олії; 4 цибулі-шаллот, нарізаної квадратиками; 1 звичайна цибуля, нарізана кільцями; 800 г дрібно нарізаного бекону; 1 зубчик часнику; 500 г локшини фетучіне. 3 яєчних жовтки; 1 чашка подрібненого пармезану; Сіль і перець за смаком. Приготування: Нагрійте оливкову олію на сковороді і протушкуйте нарізану цибулю-шаллот під кришкою, доки вона не стане м'якою. Додайте на сковороду цибулю і бекон. Підсмажуйте, поки бекон не підрум'яниться. Коли бекон буде наполовину готовий, додайте часник. У каструлі закип'ятіть воду, посоліть, відваріть локшину. Коли локшина буде готова, злийте воду, локшину залиште в каструлі. В окремій тарілці добре збийте яєчні жовтки, вершки і пармезан. Зверху на локшину викладіть бекон з цибулею і вилийте яєчну суміш. Додайте сіль і перець за смаком. 4. Паста карбонара з локшиною фетучіне, беконом і вершками Інгредієнти: 400 г локшини фетучіне; 8 скибочок бекону; 4 яйця; пів чашки тертого пармезану; 1,3 склянки жирних вершків; сіль і мелений чорний перець за смаком. Приготування: У каструлі закип'ятіть воду, посоліть, відваріть локшину. Коли локшина буде готова, злийте воду, локшину залиште в каструлі. Підсмажте бекон на сковороді так, щоб скибочки стали хрусткими. Викладіть скибочки бекону на паперовий рушник, подрібніть. В окремій тарілці збийте яйця, сир і вершки. Вилийте суміш на локшину і злегка перемішайте за допомогою щипців. Поставте каструлю на дуже повільний вогонь і злегка протушкуйте. Додайте сіль і перець за смаком. 5. Паста карбонара з шинкою, беконом і зеленим горошком Ось ще один оригінальний рецепт пасти карбонара — на цей раз з італійськими макаронами рігатоні, зеленим горошком і беконом. Інгредієнти: 3 чашки макаронів рігатоні; 6 скибочок бекону, нарізаних кубиками; 2 зубчики часнику, подрібненого; 1,3 склянки молока; 1 упаковка вершкового сиру (близько 200 г); пів чашки топленого масла; пів чашки тертого пармезану; чверть чашки свіжого зеленого горошку; чверть чашки порізаної кубиками шинки. Приготування: У каструлі закип'ятіть воду, посоліть, відваріть макарони. Коли макарони будуть готові, злийте воду, макарони залиште в каструлі. Тим часом, підсмажте бекон на сковороді так, щоб він набув коричневого відтінку. Шумівкою перекладіть бекон на окрему тарілку. На сковороду додайте часник, молоко, м'який сир і масло. Розмішуйте до тих пір, поки маса не стане однорідною. Тепер додайте сир пармезан, шинку, горошок і бекон та залиште на вогні на 5 хвилин, час від часу помішуючи. Додайте заздалегідь приготовані макарони. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|