Розвантажуємо організм після свят. 7 рецептів смачних супів
09 січень 2019 14:03
3 026
0
Після новорічного переїдання непогано б трохи розвантажити свій організм. Найкращий дієтичний продукт – суп. Варіантів супів може бути скільки завгодно: овочевий, на бульйоні чи з рибою. Ці супи не лише легко готувати, вони ще й не дуже калорійні, духмяні і дуже смачні! Квасолевий суп Інгредієнти: 1 банка консервованої квасолі, 250 г маринованих шампіньйонів, 100 г маринованих огірків, цибулина, часник, спеції та приправи. Приготування: Цибулю дрібно нарізати і викласти у попередньо розігріту сковорідку. Можна додати трохи соняшникової олії. Обсмажити цибулю і накрити її покришкою. Тим часом дрібно нарізати огірочки та грибочки. Викласти все це в сковорідку і накрити її покришкою. Через 10 хвилин викласти в каструлю квасолю разом із соусом. Закрити покришкою і обсмажити хвилин 15, зменшивши вогонь. Поклавши каструлю з водою на вогонь. Коли вода закипить – викласти вміст сковорідки в каструлю. Додати в суп приправи і спеції. Варити 20 хвилин. Можна викласти все в блендер і зробити суп-пюре. Суп-пюре з брокколі Інгредієнти: 2 помідора, 6 цибулин, брокколі або цвітна капуста, болгарський перець, селера і будь-яка зелень. Приготування: Продукти нарізати і зварити до готовності. Трохи остудити, подрібнити у блендері. Приправити за смаком і подавати. Суп по-французьки з блакитним сиром Інгредієнти: 0,5 л курячого бульйону, 100 г блакитного сиру («Дор блю», «Рокфор»), 150 г очищених креветок, 1 біла цибулина, 3 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. борошна, 0,5 л молока, 250 г шпинату, вершки 10%, сіль, перець. Приготування: У каструлі з товстим дном розігріти олію і обсмажити в ній подрібнену кубиками цибулю до прозорості. Присипати борошном і протушкувати, помішуючи, 2-3 хв. Залити гарячим бульйоном і довести до кипіння. Влити в суп молоко, варити 5 хвилин. Розкришити сир і, постійно помішуючи, додати в суп. Дати сиру розчинитися в супі повністю. Вимити листя шпинату і подрібнити, додати в суп. Варити на малому вогні ще 5 хв. Заправити суп вершками, посолити, поперчити. Креветки додати в суп, довести до кипіння і варити 2 хвилини. Подавати відразу ж. Можна прикрасити суп зеленню і цілими креветками. Легкий тайський суп-пюре Інгредієнти: 1 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. кокосової олії, 1 зубок часнику, 4 цибулини шалоту, 2 перці-чилі, 1 ст. л. лемонграсу, 425 мл курячого бульйону, 4 склянки м’якоті гарбуза, 1,5 склянки несолодкого кокосового молока, 1 пучок свіжого базиліку. Приготування: У каструлі нагріти оливкову і кокосову олію на малому вогні. Подрібнений часник, цибулю, чилі і лемонграсс додати в олію і прогріти до появи аромату, стежачи, щоб часник не почав підгоряти. Додати все це в курячий бульйон, влити кокосове молоко, додати гарбуз і довести до кипіння. Готувати, доки гарбуз не стане м’яким. Блендером зробити пюре. Подавати зі свіжим листям базиліку. Суп зі шпинатом Інгредієнти: 500 г курячого м’яса, по 400 г свіжої капусти і картоплі, 200 г помідорів, 100 г шпинату, 2 морквини, цибулина, 1 корінь петрушки, 1 ст. л. олії, сіль, перець. Приготування: На м’ясі приготувати бульйон. Невеликими квадратиками нарізати капусту, скибочками – цибулю і овочі, обсмажити їх в олії. Капусту покласти в каструлю до коріння, влити бульйон, довести до кипіння, покласти картоплю кубиками, півгодини проварити. Шпинат покласти в суп за 5 хв. до закінчення варіння разом із помідорами, нарізаними кубиками, також суп поперчити і посолити, додати лавровий листок. Перед подаванням додати в суп сметану. Овочевий суп із білими грибами Інгредієнти: 750 мл м’ясного бульйону, 500 г білих грибів, 350 г картоплі, 2 стебла цибулі-порею, 1 цибулина, 1 ст. л. вершкового масла, сметана, майоран, перець, сіль. Приготування: Картоплю почистити і крупно нарізати, 20 хв. проварити в бульйоні, потім процідити його, а картоплю потовкти. Дрібно нарізати цибулю, обсмажити її разом із нарізаним кільцями пореєм у вершковому маслі, додати гриби, обсмажити. Додати суміш у бульйон разом із картоплею, 20 хв. проварити, поперчити і посолити, додати сметану, ще раз довести до кипіння і подати, приправивши майораном. Вершковий суп із фореллю Інгредієнти: 300 г форелі, 200 г цибулі, 4-5 картоплин, 2 помідори, 1 морквина, 500 мл вершків 10%, олія, зелень, перець, сіль. Приготування: Цибулю нарізати і обсмажити в каструлі в олії, додати моркву, потерту на тертці, очищені від шкірки помідори, нарізані кубиками, все потушкувати. Влити до овочів 1 л води, довести до кипіння, викласти нарізану брусочками картоплю, варити 10 хв., додати великі шматочки риби, влити вершки, посолити і поперчити суп, варити до готовності картоплі. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|