3 святкові страви, які не зашкодять фігурі
19 грудень 2018 11:28
2 124
0
Страви, розроблені дієтологом П’єром Дюканом, ідеально підходять до новорічного столу тим, хто стежить за собою. Яловичина по-бургундськи Інгредієнти: 500 г пісної яловичини, 150 г печериць, 250 мл пісного яловичого бульйону, 3 середні цибулини, 1 ч. ложка кукурудзяного крохмалю, 1 гілочка петрушки, 1 зубок часнику, 1 лавровий лист, кілька крапель оливкової олії, сіль і перець за смаком. Приготування: Поріжте яловичину невеликими кубиками. У чаші мультиварки, змащеній олією, обсмажте м’ясо в режимі «Випічка» протягом 10 хв., помішуючи лопаткою. Доки м’ясо смажиться, налийте бульйон в невелику каструлю, додайте кукурудзяний крохмаль, дрібно нарізану петрушку і спеції. Доведіть до кипіння і варіть на маленькому вогні, доки соус не загусне. Залийте яловичину соусом. Додайте води, якщо соусу буде недостатньо, щоб покрити все м’ясо. Встановіть режим «Випічка» і готуйте 65 хв. Поріжте цибулю та гриби і додайте їх до м’яса за півгодини до закінчення режиму. Потім залиште в режимі «Підігрів» ще на 15 хв. Куряче філе в йогурті і каррі Інгредієнти: 4 шматки курячого філе, 2 знежирених йогурти, 3 ч. ложки порошку каррі, сіль і перець за смаком. Приготування: Змішайте йогурт із сіллю, перцем і каррі. У приготовлений маринад покладіть куряче філе, покладіть маринуватися на годину в прохолодне місце. Готуйте в режимі «Випічка» 15 хв., потім переверніть іншим боком, полийте маринадом і знову потримайте на режимі «Випічка» 15 хв. Тріска по-провансальськи Інгредієнти: 4 шматки філе тріски, 8 скибочок пісної шинки (не більше 4% жирності), 8 помідорів, 2 цибулини, 2 зубки часнику, кілька листків базиліку, кілька крапель оливкової олії, сіль і перець за смаком. Приготування: Очистіть помідори від шкірки, видаліть насіння, дрібно наріжте. Почистіть цибулю і часник, подрібніть. Покладіть на тарілку шматок тріски, зверху помідори і цибулю, посоліть, поперчіть. Загорніть кожен шматочок риби у дві скибочки шинки і викладіть у чашу мультиварки, змащену олією. Випікайте 25 хвилин в режимі «Випічка». Перед подаванням посипте нарізаним базиліком. Увага! Якщо у вас немає мультиварки, скористайтеся казанком із товстим дном, враховуючи у рецептах: режим «Випічка» для м’яса – це запікання у духовці, режим «Підігрів» – дайте готовій страві настоятися у теплій духовці. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|