Готуємо рогалики з повідлом за бабусиним рецептом
13 грудень 2018 16:30
2 536
0
Ласощі, які легко готуються і ніколи не набридають. Рогалки не спустошують гаманець, бо продуктів тут мінімум, та й ті недорогі. Лазня Інгредієнти: 200 г масла або маргарину; 200 мл сметани; 0,5 ч. ложки соди; дрібка солі; цукрова пудра; 3 скл. пшеничного борошна; густе повидло. Приготування: Соду додати до сметани, розмішати і залишити на 5-10 хв. Охолоджене масло потерти на крупну тертку і змішати з борошном, перетираючи пальцями, щоб утворилися масляні крихти. Додати до масляно-борошняної суміші дрібку солі та сметану з розчиненою содою. Вимішати густе тісто, що не липне до рук. Накрити його плівкою і поставити у холод як мінімум на 1 годину. Дістати тісто і розділити на 4 частини. Кожну тоненько розкатати в круг і «сніжинкою» розрізати на 8 трикутників. На більшу частину кожного трикутника покласти по 0,5 чайної ложки густого повидла (якщо воно рідкувате, додайте у нього крохмаль з розрахунку 1 ч. ложка на 250 мл повидла) і скрутити трубочкою. Викласти рогалики на вистелене пергаментом деко. Випікати до рум’яного кольору. Готові коржики ще гарячими рясно обкачати в цукровій пудрі. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|