Пісні страви: Готуємо кучерявці з повідлом
10 грудень 2018 14:16
3 510
0
Пропонуємо вашій увазі чудовий, простий і невибагливий рецепт смачної випічки з повидлом та кокосовою стружкою. Кучерявці споконвіку пекли наші бабусі, рецептів їх безліч, у кожної родини – свій. Однак майже всі вони мають у своєму складі вершкове масло або маргарин. Ми ж спечемо пісний пляцок – на соняшниковій олії. Повірте, смак і консистенція цього коржика вас приємно здивують і потішать. Інгредієнти: 2/3 склянки кокосової стружки; 2/3 склянки варення; 1/2 склянки цукру; 2 скл. борошна; 100 мл води; 100 мл соняшникової олії; 1 ч. ложка розпушувача для тіста; цукрова пудра для посипання; ванілін, сіль на кінчику ножа. Приготування: Змішати сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, цукор, ваніль, сіль та кокосову стружку. Влити олію, воду, ретельно вимішати, замісити руками м’яке тісто. Розділити на 2 рівні частини – 2/3 і 1/3, меншу покласти в морозильник на 30 хв. Більшу частину розкачати і викласти на квадратне чи прямокутне деко (приблизно 25х30 см). Викласти повидло, розрівняти. Дістати з морозилки другу частину тіста, рівномірно потерти на грубій тертці на шар повидла. Якщо повидло чи варення рідкувате, додайте до нього 1 ч. ложку крохмалю і вимішайте, а тоді намастіть на тісто – при випіканні воно загустіє і не потече. Розігріти духовку до 180 градусів. Поставити пиріг і запікати 20-25 хв. Не перетримайте, інакше корж вийде дуже твердим. Дістати з духовки, охолодити, порізати і подавати до чаю чи кави. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|