Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Пісні страви: Готуємо кучерявці з повідлом

Пісні страви: Готуємо кучерявці з повідлом


Пісні страви: Готуємо кучерявці з повідлом

Пропонуємо вашій увазі чудовий, простий і невибагливий рецепт смачної випічки з повидлом та кокосовою стружкою.

Кучерявці споконвіку пекли наші бабусі, рецептів їх безліч, у кожної родини – свій. Однак майже всі вони мають у своєму складі вершкове масло або маргарин. Ми ж спечемо пісний пляцок – на соняшниковій олії. Повірте, смак і консистенція цього коржика вас приємно здивують і потішать.



Інгредієнти:
2/3 склянки кокосової стружки;
2/3 склянки варення;
1/2 склянки цукру;
2 скл. борошна;
100 мл води;
100 мл соняшникової олії;
1 ч. ложка розпушувача для тіста;
цукрова пудра для посипання;
ванілін, сіль на кінчику ножа.


Приготування:

Змішати сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, цукор, ваніль, сіль та кокосову стружку. Влити олію, воду, ретельно вимішати, замісити руками м’яке тісто.

Розділити на 2 рівні частини – 2/3 і 1/3, меншу покласти в морозильник на 30 хв.

Більшу частину розкачати і викласти на квадратне чи прямокутне деко (приблизно 25х30 см). Викласти повидло, розрівняти.

Дістати з морозилки другу частину тіста, рівномірно потерти на грубій тертці на шар повидла.

Якщо повидло чи варення рідкувате, додайте до нього 1 ч. ложку крохмалю і вимішайте, а тоді намастіть на тісто – при випіканні воно загустіє і не потече.

Розігріти духовку до 180 градусів. Поставити пиріг і запікати 20-25 хв. Не перетримайте, інакше корж вийде дуже твердим.

Дістати з духовки, охолодити, порізати і подавати до чаю чи кави.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: