3 рецепти приготування скумбрії. Солимо, запікаємо, робимо рулет
30 листопад 2018 16:57
5 504
0
Чи знаєте ви, що скумбрія не тільки має відмінний смак, а й надзвичайно корисна для організму. Споживаючи 100 г м’яса скумбрії, ви забезпечуєте себе половиною щоденної норми білка. Вчені стверджують, що жирні кислоти Омега-3, які є в ній, запобігають серцево-судинним недугам, знижуючи ризик виникнення тромбів. Скумбрія також має в складі нікотинову кислоту і вітамін Д, які відіграють важливу роль у процесі оздоровлення кісток і нервової системи. Рулет зі скумбрії Інгредієнти: 3 скумбрії; 2 морквини; 3 яйця; 1-2 мариновані огірочки; 30 г желатину; Приготування: Для початку підготуємо скумбрію: рибу дістанемо розморожуватися, знімемо плівки, відріжемо голови, хвости і плавники, як слід промиємо. Перевіряємо, щоб не залишилося жодної кісточки. Зваримо круто 3-4 яйця, також відваримо моркву. Охолоджені яйця і моркву натираємо на крупній тертці. Огірки ріжемо соломкою. Розстелити харчову плівку і викладаємо рибне філе м’ясом догори. Рясно приправляємо, солимо. Посипаємо скумбрію порошковим желатином. Зверху розподіляємо яйця, моркву й огірки. Згортаємо із скумбрії тугий рулет, плівку як слід закріплюємо. Кип’ятимо в каструлі воду, підсолюємо і поміщаємо туди рулет. Варимо 40 хвилин. Потім дістаємо, кладемо на дошку і зверху поміщаємо прес. Залишаємо до повного охолодження. Солона скумбрія Інгредієнти: 2 скумбрії; 2 цибулини; 1 лайм; 3-4 ст.л. олії; 2 лаврових листки; 5 горошин чорного і 5 – духмяного перцю; 2 гвоздички; 5 ст.л. солі; 1 л води; 1 ст.л. цукру; Приготування: Для початку необхідно видалити у скумбрії хвіст, плавники і голову, а також ретельно її випатрати. Бажано, виймаючи з риби нутрощі, видалити також і чорну плівку, яка покриває її черевце, оскільки вона буде давати гіркоту. Після цього рибу необхідно вийняти і зняти з нього шкірку. Найкраще скумбрія просолиться в тому випадку, якщо порізати її на рівні порційні частини. Можна також видалити хребет. Найзручніше це робити, розрізавши тушку уздовж на дві частини. Для приготування маринаду, необхідно 1 л води закип’ятити, додати сіль, цукор, спеції. Після цього поміщаємо рибу в скляний або емальований посуд, заливаємо маринадом, накриваємо кришкою і кладемо в холодильник. Через кілька годин злийте сік, що виділився, і нехай ще 10 годин постоїть. Після того подавати з нарізаною цибулею, краплею олії і соком лайма. Cкумбрія, запечена із зеленню та часником Інгредієнти: 2 тушки скумбрії; 6-8 горошин духмяного перцю; 2 зубчики часнику; 1 пучок петрушки; 1\2 лимона (сік); 2 ст. л. оливкової олії; сіль за смаком. Приготування: Підготувати рибу, промити, видалити нутрощі і зябра. 1 зубчик часнику нарізати тонкими пластиками, другий з’єднати в окремому посуді з сіллю і духмяним перцем, розтерти, додати в суміш лимонний сік і масло, пермішати. Викласти рибу на вдвічі складений великий аркуш фольги, приготованою сумішшю натерти зовні і всередині. Перемішати нарізану зелень з пластиками часнику, наповнити сумішшю черевце риби і щільно загорнути її у фольгу. Спочатку риба у фользі повинна промаринуватися за кімнатної температури близько 40 хв, потім її кладемо в розігріту духовку. Готується запечена з часником і зеленню скумбрія за температури 190 градусів протягом 40 хвилин. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|