Як приготувати рахат-лукум в домашніх умовах
29 листопад 2018 16:30
6 254
1
Рецепт «турецької насолоди» вигадав відомий кондитер за наказом султана, якому набридло гризти тверді солодощі. У результаті низки експериментів з’явилися м’які, ніжні на смак ласощі, які неважко готувати. Пропонуємо вам рецепт домашнього рахат-лукуму, який ви зможете приготувати у будь-який день у будь-який час! Інгредієнти: 2 склянки цукру, сік 2 лимонів, 25 г желатину, 100 г кукурудзяного крохмалю, 25 г цукрової пудри, 50 г очищених і подрібнених фісташок, барвники. Приготування: Цукор насипте у каструлю, налийте 300 г води і сік 2 лимонів. Розмішайте і нагрівайте на маленькому вогні, поки цукор не розчиниться. Доведіть до кипіння. Змішайте желатин з 75 г кукурудзяного крохмалю і 200 г води і додайте у каструлю з цукром. Продовжуйте постійно помішувати і варіть цю суміш на повільному вогні близько 20 хвилин. У вас будуть постійно з’являтися шматочки желатину або крохмалю на поверхні, але вони легко розмішуються. Коли суміш загусне, зніміть з вогню і злегка остудіть. Додайте фісташки і кольорові барвники. Змішайте залишки крохмалю з 25 г цукрової пудри. Підготуйте форми для розливання суміші. Висота форми повинна бути 4-5 см і довжина близько 20 см. Злегка змастіть дно форми олією, щільно викладіть харчовою плівкою і трохи посипте сумішшю кукурудзяного крохмалю і цукрової пудри. Надлишки видаліть. Вам потрібно дві формочки, щоб лукум зробити двох кольорів. Розлийте масу по формах і залиште охолоджуватися як мінімум 4 години. Тепер можете нарізати на кубики і посипати сумішшю крохмалю з цукровою пудрою. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
КОМЕНТАРІ (1)
|