Готуємо хрусткі вергуни
27 листопад 2018 13:06
4 888
0
Такий солодкий наїдок вимагає зовсім трохи вашого часу і ще менше зусиль. Але задоволеними будуть абсолютно всі у вашому домі. Рецептом цього печива поділилася з "Львівською газетою" пані Мар’яна Галькович. Інгредієнти: 1 склянка сметани; 1 яйце; 2 ст.ложки розтопленого вершкового масла; 4 ст.ложки цукру; 0,5 ч.ложки ванільного цукру; 1/3 ч.ложки солі; 1/2 ч.ложки соди; 1 ч.ложка розпушувача; 3 склянки борошна; 50 г цукрової пудри. Приготування: Збиваємо вінчиком сметану, додаючи спочатку яйце та масло, а далі – цукор, ванільний цукор і сіль. Просіяне борошно разом із содою та розпушувачем – додаємо до рідкої маси. Замішуємо м’яке тісто, яке не прилипає до рук (якщо прилипає, додайте ще трохи борошна). В тісто додаємо ложку алкоголю, аби під час смаження вергуни не всотували олію. Готове тісто ділимо на 3 рівні частини залишити на 20 хвилин. Після цього розкачуємо його на коржі завтовшки близько 5 мм. Кожен по-черзі нарізаємо на прямокутники або ромбики завширшки 3 см та завдовжки 8-10 см. В центрі кожного прямокутничка робимо повздовжній проріз, не дорізаючи до краю 1 см, і вивертаємо верхню частину прямокутника через отвір на інший бік. Смажимо на середньому вогні у великій кількості розігрітої олії. Кожну порцію смажених вергунів посипаємо цукровою пудрою. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|