Готуємо тефтелі з рисом під журавлинним соусом
19 листопад 2018 15:06
1 985
0
Навчитися готувати тефтелі досить просто. Можна використовувати практично будь-який фарш, додати овочі і крупи, подавати з різними гарнірами. Кожен раз вийде справжній кулінарний шедевр. Але треба дотримуватися наступних правил: Фарш повинен бути свіжим, купувати його можна тільки у перевірених виробників. У тефтелі треба обов’язково додавати рис або інші крупи та овочі. Вони роблять готовий продукт більш пухким і ніжним. Перед тим як катати кульки з фаршу, його треба добре відбити. Процес цей простий, хоч і виглядає трохи кумедно. Зберіть весь фарш «колобок» і з силою киньте його в миску або на стіл. Повторіть приблизно 8-10 разів. Інгредієнти: Свинина — 400 г; Цибулина — 1 шт;. Часник — 1 зубчик; Рис довгозернистий — 100 г; Борошно — за смаком; Яєчний білок — 1 шт; Сіль і перець — за смаком. Для соусу: Журавлина — 250 г; Цукор — 75 г. Приготування: Рис промиваємо та відварюємо до напівготовності (1 частина рису — 1,2 частини води). М’ясо перемелюємо на середній решітці двічі. Фарш відбиваємо. Нарізаємо цибулю, віджимаємо сік. У фарш додаємо цибулю, роздавлений часник, сіль і перець. Змішуємо фарш з рисом, додаємо трохи збитий яєчний білок, все добре перемішуємо. Із фаршу ліпимо тефтелі. Паніруємо в борошні двічі. Обсмажуємо тефтелі на пательні до утворення щільної скоринки. Тефтелі випікаємо при температурі 160 градусів 10-15 хвилин. При подачі на стіл — заливаємо журавлинним соусом. Приготування соусу: Ягоди висипаємо в сотейник, тиснемо, варимо, помішуючи, поки ягоди не пустять сік і не почнуть трохи закипати. Додаємо цукор. Знімаємо соус з вогню і проціджуємо. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|