Готуємо капусняк на копчених реберцях
09 листопад 2018 16:02
1 896
0
Завдяки копченостям капусняк набуває приємного аромату димку. А в дуеті з квашеною капустою він звучить просто ідеально. Добавки проситимуть усі. Інгредієнти: На 3,5 л води: 500 г квашеної капусти; 500 г картоплі; 300 г копчених реберець; 100 г моркви; 150 г цибулі; 2 скл. темної квасолі; 2 лаврових листка; соняшникова олія для смаження; 2 ст. ложки борошна; 4–5 зубців часнику. сіль, перець, зелень. Приготування: Квасолю замочити на 8–12 год, поміняти воду і варити до готовності. Копчені реберця покласти в каструлю з водою і варити 30 хв на невеликому вогні. Квашену капусту промити, добре її відтиснути і додати в каструлю з реберцями. Відтак додати порізану кубиками картоплю, довести до кипіння і варити 25-30 хв. Тим часом зварену квасолю невеликими порціями викласти на друшляк і перетерти товкачем, щоб відділити м’якоть від шкірки. В перем’яту квасолю потрохи доливати воду, в якій вона варилася. Квасолю з дуже тонкою шкіркою можна просто відцідити, добре розім’яти товкачем і разом з водою, в якій вона варилася, додати в каструлю. Квасолеве пюре додати в каструлю і посолити капусняк. Порізану півкільцями цибулю смажити на олії 7-8 хв Потім додати потерту на крупній терці моркву і обсмажити. Додати в каструлю обсмажені моркву і цибулю, а також лавровий лист. В цій же сковорідці обжарити на олії 2 ст. л. борошна до світло-коричневого кольору і також додати в каструлю. Вичавити часник, проварити ще 2 хв, накрити кришкою і дати настоятись 20-30 хв. Подавати із зеленню. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|