Готуємо гречану запіканку з курятиною та печерицями
01 листопад 2018 14:08
1 682
1
Досить часто буває, що з вечора залишилося трохи гречки, і це чудовий привід приготувати гречану запіканку з курячим м’ясом та печерицями. Волога, соковита, ароматна – ця запіканка нікого не залишить байдужим. А якщо гречки не залишилося, просто зваріть нову. Інгредієнти: 300 г вареної гречки; 300 г курячого філе; 300 г печериць; 1 велика цибулина; 200 г сметани; 1 яйце; 100 г твердого сиру; соняшникова олія або вершкове масло для смаження; сіль, перець на смак. Приготування: Цибулю посікти дрібно. Печериці порізати тоненькими скибочками. Куряче філе порізати на дрібні шматочки, обсмажити на розігрітій пательні в невеликій кількості олії. Додати дрібно порізану цибулю, смажити до золотистого кольору, після чого покласти порізані печериці. Готувати до випарування рідини. Посолити, поперчити,зняти з вогню. У глибоке деко або пательню діаметром приблизно 24-25 см викласти підсмажену суміш курячого м’яса, цибулі та грибів. Зверху покласти варену гречку, розрівняти. Яйце збити зі сметаною, трішки підсолити до смаку і залити цією сумішшю інгредієнти для запіканки. Зверху посипати потертим на грубій тертці сиром. Поставити деко із запіканкою в розігріту до 180 градусів духовку, запікати до зарум’янення сирної скоринки. Готову запіканку дістати з духовки. Дати трішки схолонути (5-10 хв.) порізати на порційні квадрати, подавати зі сметаною або соусом тартар. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
КОМЕНТАРІ (1)
|