Як приготувати фалафель. Три рецепти
25 жовтень 2018 14:09
1 693
0
Фалафель - це страва арабської кухні, яке готується з вареного нуту та спецій. Бобові перетирають в пасту або пюре, потім змішують з різними спеціями та прянощами і обсмажують в олії. Фалафель "класичний" Інгредієнти: 250 г сухого нуту; 1 л води; 3 ст.л. булгуру. 5 зубчиків часнику; 1 велика цибулина; 3 ст.л. меленого кумина; 1 ст.л. меленого коріандру (насіння); 1 ч.л. солі; 1 ч.л. порошку каррі; 1/4 ч.л. чорного меленого перцю; 1/4 ч.л. кайенского перцю; щіпка меленого кардамону; 4 ст.л. борошна; 1 яйце; пучок петрушки; пучок кінзи. Приготування: Замочити нут на 4-5 годин, потім подрібнити в блендері. Окремо подрібнити зелень, цибулю і часник, змішати з пастою з нуту, додати спеції, збите яйце, перемішати і залишити приблизно на півгодини. Додати борошно, ретельно вимішати, та з тіста зробити невеликі кульки. Обсмажити у фритюрі до золотистого кольору і викласти на серветку для видалення зайвого жиру. Фалафель "простий" Інгредієнти: 1,5 склянки нуту; 2 цибулини; 1 ч.л. насіння коріандру; 1 ч.л. зіри; 2 ст.л. крохмалю (або 1 яйце); 5 ст.л. борошна; сіль; пучок петрушки. Приготування: Замочити нут на ніч, потім злити воду і подрібніть його у блендері. Нарізати дуже дрібно петрушку тап цибулю. Коріандр і зіру злегка обсмажити на сухій сковорідці, щоби посилити аромат, а потім подрібнити в блендері. Додати у крохмаль 6 ст.л. води, добре розмішати. Змішати всі інгредієнти, додати борошно, вимісити однорідне тісто. Обсмажити кульки фалафель у фритюрі. Фалафель "гострий" Інгредієнти: стакан нуту; 3-5 зубчиків часнику; 1 велика цибулина; 1 гострий перець; 1/2 ст.л. куркуми; 1/2 ст.л. зерен кардамону; 1/2 ч.л. коріандру; 1/2 ч.л. кумину; пучок петрушки; пучок кінзи; 1 ст.л борошна. Приготування: Нут замочити на ніч. На ранок розкласти його на рушник для просушування. Тим часом підготувати спеції: дрібно нарізати зелень та цибулю, вичавити через прес часник, подрібнити спеції в ступці або млинку. Підсушений нут треба подрібнити в блендері або кухонному комбайні, додати спецій і знову збити. Додайте сіль. Сформувати кульки завбільшки з волоський горіх. Обсмажити кульки у фритюрі. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|