Запікаємо скумбрію з яблуками. Буде смачно та корисно
12 жовтень 2018 14:57
2 474
0
Пропонуємо вам приготувати скумбрію за цим рецептом та насолодитися її ніжним смаком. Адже дієтологи стверджують, що запечена риба найкраще засвоюється нашим організмом. У ній міститься кальцій, селен, фтор, цинк і велика кількість фосфору. Тому, щоб не хворіти, варто частенько їсти рибні страви. Інгредієнти: 1 заморожена скумбрія; 5 яблук; 1 лимон; 1 цибулина; 40 грамів вершкового масла; 2 столові ложки соєвого соусу; розмарин; перець. Приготування: Рибу розморозити, промити і позбавитись від зайвої вологи за допомогою рушничка або серветки. Розділити рибу на філе, потерти перцем і розмарином, збризнути соєвим соусом і залишити маринуватись на 15- 20 хвилин. Соєвий соус використовується, щоб замінити сіль. Якщо під рукою його не виявилось, можна рибу трішки посолити. Порізати цибулю соломкою, 2 яблука і лимон тонкими скибочками, додати 1 столову ложку соєвого соусу, поперчити і акуратно все вимішати. Форму для запікання застелити фольгою, зробивши з неї невелику ємність, куди викладатиметься скумбрія. На дно формочки з фольги викласти шар з яблук, цибулі і лимона. Зверху покласти філе скумбрії, животиком на подушку з яблук, а спинкою доверху. На рибу викласти тонкі пластинки порізаного вершкового масла. З яблук, які залишились, видушити сік і залити ним рибу, поверх масла. Форму для запікання поставити в розігріту духовку. Запікати близько 20 хвилини при температурі 180 ºС. Риба чудово смакує з печеною картоплею і овочами. Можна прикрасити дрібно порізаною зеленню. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|