Смачні рогалики на кефірі до сніданку
09 жовтень 2018 16:30
4 199
0
Порадуйте себе і своїх близьких смачними ароматними рогаликами з рум’яною скоринкою. Приготуйте свіженькі та надзвичайно ніжні булочки на кефірі за цим простим рецептом. Інгредієнти: Для тіста: 600 грамів борошна; 200 грамів кефіру або кислого молока; 75 грамів вершкового масла; 60 грамів цукру; 50 грамів молока; 25 грамів дріжджів; 2 яйця; щіпка солі. Для обмазування: 2 столові ложки молока; 1 жовток; мак; кунжут. Приготування: Борошно потримати при кімнатній температурі, щоб не було холодним, просіяти його, щоб збагатити киснем, тоді рогалики будуть ніжні, м’які. Вершкове масло дістати з холодильника і на деякий час залишити в теплому місці, щоб воно стало м’яким, або розтопити. Молоко нагріти до 38 градусів (щоб не обпікало палець). Залити дріжджі молоком і залишити на 15 хвилин, щоб розчинилися. Додати борошно, кефір, вершкове масло, збиті яйця з цукром та сіллю і все ретельно перемішати до однорідної маси. Тісто поставити в тепле місце, щоб підійшло. Готове тісто розкачати, але не надто тонко, вирізати трикутнички і сформувати з них рогалики. Деко для випікання змастити олією і викласти рогалики. Залишити так на деякий час в теплому місці, щоб вони підійшли. Яєчний жовток збити з 2 столовими ложками молока до однорідного стану і змазати цією сумішшю рогалики. зверху посипати маком або кунжутом. Випікати при температурі 180 Сº до рум’яності. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|