Як зігрітися у мороз. 5 безалкогольних напоїв, на будь-який смак
12 січень 2017 14:10
2 862
0
Сподіваємося, ви вже знаєте, що зігріватися у морози «багатоградусними» напоями це не добре. Виникає запитання: що ж тоді робити людям, які мерзнуть у холодному офісі в робочий час, неповнолітнім або особам, яким алкоголь протипоказаний з певних медичних причин? Пропонуємо вашій увазі рецепти 5 безалкогольних напоїв, які і зігріють, і до того ж, смакують неперевершено! 1. Глінтвейн безалкогольний Потрібно взяти: 1 скл. апельсинового соку, 1 л виноградного соку, корицю, кардамон, гвоздику, імбир, 1 яблуко, 1 апельсин, мед, родзинки. Приготування. Виноградний сік змішати з апельсиновим. Каструлю поставити на плиту і помалу розігріти на слабкому вогні. Змішати спеції: 1 ч ложку кориці, 5 бутонів гвоздики, третина чайної ложки меленого кардамону і кілька шматочків кореня імбиру. Родзинки перебрати і добре помити. Спеції разом із родзинками покласти у гарячий сік поварити 15 хвилин. Порізати яблуко і апельсин на невеликі часточки, також додати до напою. Довести до початку закипання і вимкнути вогонь. Розлити по чашках, подавати з медом. 2. Імбирний чай Для приготування напою знадобиться: зелений чай, 500 мл води, 2 столові ложки тертого свіжого кореня імбиру, лимон і мед. Приготування. Заварити в чайничку зелений чай. Через 5 хвилин, коли він настоїться, додаємо до нього тертий імбир і кілька дольок лимона. Коли трішки схолоне, додати мед. Або ж чаювати з медом вприкуску. 3. Обліпиховий чай Для приготування напою взяти 0,5 л води, чорний чай, 150 грам ягід обліпихи, дві столові ложки меду або цукру. Приготування. 2/3 (100 г) ягід обліпихи у блендері перемолоти на пюре. Отриману масу викласти в чайник разом з чаєм і рештою ягід. Залити окропом і дати настоятися близько 15 хвилин. Після цього процідити і розлити напій у чашки. 4. Тібетський чай з молоком Напій готується із суміші зеленого і чорного чаїв. Також знадобиться 0,5 л нежирного молока, 0,5 л води, гвоздика, кардамон, імбир та мелений мускатний горіх. Приготування. Каструлю з водою поставити на плиту, додати в неї зелений чай, 5-6 бутонів гвоздики і кардамону. Коли чай закипить, влити туди молоко, додати 50 г нарізаного кружальцями свіжого імбиру і чорний чай. Коли напій нагріється знову, всипати пів чайної ложки меленого мускатного горіха. Дати покипіти кілька хвилин, зняти з вогню, процідити і розлити в чашки. 5. Какао з молоком Знадобиться всього два інгредієнти: 1 літр молока, 50 г какао-порошку. Приготування. Молоко поставити розігріватися на плиту. 5 десертних ложок какао розвести невеликою кількістю холодного молока, добре вимішати, щоб не було грудочок. Коли молоко в каструлі закипить, тоненькою цівкою влити розведене какао і закип’ятити. Постійно помішувати, щоб молоко не пригоріло до дна каструлі. Розлити по чашках, додати цукор за смаком. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|