Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Дім » Як правильно зберігати свіжу городину, фрукти та ягоди

Як правильно зберігати свіжу городину, фрукти та ягоди


Як правильно зберігати свіжу городину, фрукти та ягоди
Зазавичай ми не особо переймаємося та просто забиваємо овочами нижній відсік у холодильнику овочами, зваливши все в купу. Нажаль це не найкращий спосіб зберегти в рослинних продуктах корисні речовини.

Отже, пропонуємо вам декілька порад, як правильно зберігати овочі, щоб вони довше залишалися свіжими і зберегли свої корисні властивості.

Помідори

Томати одні з найвимогливіших овочів. Їх варто зберігати немитими при кімнатній температурі, приміром, де-небудь у шафці. А в холодильнику вони втрачають свій смак і аромат.

Цибуля

Зелену цибулю - у холодильнику, обгорнувши її у паперові рушники або фольгу. Звичайну - у темному і прохолодному місці.

Баклажани

Баклажани "люблять" темні прохолодні місця.

Гриби

Гриби зберігають у прохолодному й сухому місці, а миють безпосередньо перед готуванням.

Картопля

Картоплю ідеально зберігати в прохолодному й темному місці, але не в холодильнику, наприклад, у підвалі. А в холодильнику при низькій температурі крохмаль перетворюється на цукор і це деформує смак вашої майбутньої страви з картоплі. А темне місце не дає коренеплоду прорости.

Морква

Ось моркву сміливо зберігайте в холодильнику і їй це не нашкодить.

Капуста

Будь-яка капуста - від броколі до цвітної чекає своєї години в холодильнику, але не більше одного тижня.

Огірки та кабачки

Хоча вони непогано зберігаються й у темно-прохолодних місцях, і в холодильнику, варто все-таки їх з'їсти скоріше. Через тиждень зберігання вони втрачають і свої якості, і свій привабливий зовнішній вигляд.

Часник

У холодильнику часник висихає і "порожніє". Тому його краще зберігати в темному місці з невисокою температурою (близько 16 градусів).

Зелень

Перед зберіганням варто промити зелень, обрізати непотрібне і загорнути в мокрий рушник, пакет або поставити в склянку з водою і так зберігати в холодильнику. Але безглуздо зберігати зелень більше трьох днів, цей продукт купується, щоб відразу з'їсти.

До речі, це правило не поширюється на базилік - він "боїться" низьких температур, краще його тримати в банці з водою в шафці або відразу з'їсти.

Перець

Його зберігають немитим у холодильнику в контейнері для овочів. Не в пакеті, щоб він не запліснявів.

Селера

Це повноцінний житель холодильника. Але, через її стійкий аромат, варто помістити попередньо в герметичну упаковку, щоб холодильник та інші продукти "не натягнулися" запаху селери.

Ягоди

Ягоди або з'їдають у найближчу добу, або зберігають у контейнері в морозильній камері. Так вони можуть "прожити" увесь рік. Але перед заморозкою не варто їх мити, інакше їхній вигляд стане в'ялим.

Цитрусові

На поличці при кімнатній температурі.

Диня, кавун, гарбуз

Якщо вони ще не надрізані, то краще не запихати їх у холодильник. Зберігайте в темному приміщенні.

Банани

Не виносять низьких температур, краще залишити в мисочці на столі. І попередньо вкутавши з'єднуючий зв'язку бананів хвостик харчовою плівкою. Тоді банани швидко не зіпсуються.

Гранат, хурма

Псуються при низьких температурах. Краще їх загорнути в папір і зберігати на кухні в шафці або на поличці.

Що можна зберігати разом

Яблука, помідори та банани зберігають окремо від інших овочів або фруктів. Вони виділяють етилен, що сприяє швидкому дозріванню овочів, а значить вони швидше зіпсуються.

Варто врахувати, що картоплю, цибулю, гарбуз і часник не зберігають разом. Їхній аромат досить сильний і вони можуть "натягнутися" запаху свого сусіда.

КОМЕНТАРІ (1)
Vikulya1995 11 червня 2019 01:47
Если у вас на работе или дома заблокирова&#
1085; доступ к этому или любому другому сайту, или вы просто не хотите оставлять следы в интернете
Используйте tor browser для windows на русском он обходит все возможные блокировки провайдеров и обеспечивае&#
1090; анонимность.


[url=https://tor-browser-vpn.ru/]скачат
00; тор браузер бесплатно с официальног&#
1086; сайта[/url]

https://tor-browser-vpn.ru/
Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: