Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Дім » Як зекономити на продуктах харчування. Кілька антикризових порад

Як зекономити на продуктах харчування. Кілька антикризових порад


Як зекономити на продуктах харчування. Кілька антикризових порад
Продукти значно подорожчали, натомість доходи у більшості з нас залишилися колишніми.

Пропонуємо вам кілька порад, які допоможуть вам харчуватися як і раніше смачно та ситно, але витрачати при цьому менше грошей.



У магазині

1. Складайте список покупок і суворо дотримуйтеся його. Для цього розробіть меню на тиждень: сніданки, обіди та вечері. Проінспектуйте кухонні шафи і холодильник та внесіть у список покупок інгредієнти, яких не дістає для приготування обраних страв. Нічого зайвого!

2. Порівнюйте ціни у різних магазинах. Купити все в одному супермаркеті - це зручно. Але часом, якщо прогулятися до магазинчика за рогом, можна придбати більш смачний і дешевий хліб.
Якщо на моніторинг немає часу, намагайтеся закуповуватися раз на тиждень. «Сьогодні куплю сир, а завтра зайду і докуплю яйця» - це підхід, який призведе до незапланованих витрат.

3. Відвідуйте сільськогосподарські ярмарки. Зазвичай там можна дуже вигідно купити фермерські продукти.

4. Уникайте імпульсивних покупок. Не купуйте продукти які не входять у список тільки тому, що вони дешеві або раптом виникло бажання: «О! Знижка на пекінську капусту! Треба взяти, зазвичай вона дорожча»,« Ммм, тістечко! Хочу! Хочу! ».
Не беріть у магазин дітей. Їхньому «хочу» складніше протистояти. Одна сила волі не врятує.

5. Використовуйте дисконтні карти. Можливо, за їх придбання доведеться заплатити, але це одноразова трата, а знижками можна буде користуватися кожен раз, відвідуючи даний магазин.

6. Купуйте гуртом. Борошно, цукор, сіль, макарони і спеції потрібні завжди. Плюс в них тривалий термін зберігання. Значить, можна брати про запас. Тим більше ціни в гуртових магазинах, зазвичай нижчі.
«Куди мені стільки? Мені ніде це зберігати », - типові заперечення господинь на пораду купувати продукти великими партіями. Рішення просте: купуйте вскладчину з друзями. Купивши мішок цукру та розділивши його між собою, ви швидко відчуєте вигоду такого підходу.

7. Дивіться вниз. За правилами мерчандайзингу найдорожчі товари розміщуються на полицях на рівні очей покупця, а найдешевші - на нижніх стелажах. Не лінуйтеся нахилятися і вивчати асортимент.
Крім того, не заглядайте в відділи, які вам не потрібні (розділіть продукти в списку по групах: м'ясо, овочі і так далі). І не забувайте, що магазин не слід відвідувати натщесерце.

8. Вимкніть «автопілот». Ми часто блукаємо по магазину, думаючи про щось своє і машинально складаючи продукти в корзину. Згадайте, як прикро, коли вдома виявляєш, що яблука биті, а печиво в пачці поламано. Вибирайте продукти уважно.

9. Не переплачуйте за бренд. Продукти відомих марок коштують дорожче. Але це не завжди гарантія якості і смаку. Придивіться до менш відомих, але більш дешевих аналогів. Наприклад, торговим маркам мережевих магазинів. Як правило, смакові характеристики ходових товарів (рослинна олія, бакалія та інше) не відрізняються від брендових.

10. Не переплачуйте за упаковку. Молоко у простому пакеті може бути смачніше і дешевше напою в пляшці, а сипучі продукти на вагу вигідніше упакованих в барвисті мішечки.

11. Звертайте увагу на вагу. Часто на полицях стоїть однаковий товар, але один з них трохи дешевше. Не поспішайте хапати те, що подешевше. Порівняйте різницю у вазі або об'ємі цих продуктів. Вигідніше брати «повноцінний» кілограм, ніж 940 грам.

12. Не купуйте напівфабрикати. Вони апріорі дорожче приготованих самостійно страв. Не дозволяйте собі лінуватися: готуйте пельмені, голубці і котлети самі і зберігайте їх у морозилці.
І ще. Нарізний хліб і ковбаса завжди дорожче. Хіба ви не можете самі нарізати буханець?

13. Не витрачайте гроші на бутильовану воду. Вигідніше купити одного разу фільтр для очищення.

14. Зберігайте чеки. Вони допоможуть вести сімейний бюджет.



На кухні

1. Скоректуйте раціон. Наприклад, включайте в меню м'ясо птиці замість помітно дорожчої свіжої риби. Замінюйте інгредієнти на більш дешеві, коли це можливо.

2. Придивіться до субпродуктів. Ніщо не зрівняється зі стейком з соковитої вирізки, але печінка, серце й інші субпродукти можна приготувати дуже смачно. Купуйте їх час від часу замість м'яса - заощадите і "прокачає" кулінарні навички.

3. Слідкуйте за кулінарними сайтами. Там часто з'являються бюджетні рецепти. Зберігайте їх для себе. Вони допоможуть вам складати тижневе меню і список покупок.

4. Готуйте самі те, що можна зробити в домашніх умовах.

5. Готуйте по сезону. Салат зі свіжих помідорів та огірків взимку може влетіти в копієчку. Капуста і морква в цю пору року набагато дешевші. Зробіть салат з них - вийде смачно і корисно.

6. Не готуйте занадто багато.

7. Робіть заготовки. Заморозити зелень та ягоди може кожен.
Порубайте дрібно петрушку, кріп та інші улюблені трави, покладіть у контейнер і відправте в морозилку. Ароматна приправа завжди під рукою.

8. У першу чергу використовуйте продукти, які швидко псуються. Купили йогурт, поставили в холодильник, а через п'ять днів, коли згадали про нього, виявилося, що він вже зіпсувавася. У результаті гроші відправляються в смітник. Знайоме?
Щоб не потрапляти у такі ситуації, наклеюйте на продукти яскраві стікери: «з'їсти до четверга», «використати до кінця тижня» і так далі.

9. Зберігайте продукти правильно. Дотримання умов зберігання запобігає передчасному псуванню продуктів. Чим ощадливіше ви ставитеся до їжі, тим рідше доведеться поповнювати запаси.
До речі, про ощадливість. Багатьом продуктам можна подарувати «друге життя». Хліб почав підсихати? Зробіть сухарі і додайте в салати.

На нашу думку, слідувати цим простим порадам зможе кожен. Але не будьте фанатичні у продуктовій економії. Іноді можна і потрібно дозволяти собі що-небудь смачненьке.

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: