Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Дім » Кілька порад, як вибрати якісну червону ікру

Кілька порад, як вибрати якісну червону ікру


Кілька порад, як вибрати якісну червону ікру
Саме під час свят ми звикли бачити на столі бутерброди з червоною ікрою та невеликим шматочком лимона чи чорною маслиною.

Ці канапки і справді мають чудовий смак, але зіпсувати його може неякісна ікра.



Тож, вирушаючи за покупками, запам’ятайте кілька порад.

– Скляна тара, закрита герметично.
– Правильно оформлена етикетка.
– Назва на етикетці “Ікра лососева зерниста”, вид (кета, горбуша, нерка), сорт 1.
– Повна інформація про виробника, дата виготовлення, термін придатності.
– Перелік інгредієнтів включає лише ікру, сіль і 1-2 консерванти.
– Ідеальний зовнішній вигляд.
– Зовнішній вигляд ікринок не викликає сумнівів: цілісні, однорідного кольору, не пом’яті, щільно розташовані у банку. При цьому добре розділяються при викладанні на бутерброд.
– Відсутність у баночці яких або сторонніх включень: осаду, плісняви, згустків крові, розірваних оболонок, помітних крапель рослинної олії.
– Консистенція щільна, не рідка.
– Смак ікри средньосолоний, без різкої гіркоти.
– Якісна ікра має запах свіжої риби.

Відчинену банку з ікрою бажано використати впродовж кількох днів, максимум одного тижня.

Купуючи ікру у залізних і скляних баночках, переконайтесь, що вона не бовтається усередині, переливаючись від краю до краю, а заповнює ємність щільно і без пустот.

Правильні умови зберігання мають велике значення для ікри: ікру лососевих риб зберігають за температури від -4 °С до -6 °С.

Любителі свіжої ікри мають знати: якщо на банці зазначено, що ікру вироблено у грудні, це означає, що її перефасували (ікру збирають у липні – серпні й одразу ж консервують).

Ікра на третину складається з білка. Жодний інший продукт не містить його в такій кількості. А якщо взяти до уваги те, що білок в ікрі дуже корисний – легко засвоюється і містить велику кількість незамінних амінокислот, — то цінність цього делікатесу як джерела білка значно зростає. Додайте на користь ікри ще й вітаміни та мінерали.

Холестерин в ікрі практично знешкоджується найкориснішим лецетином, якого в ній чимало. Тому не дивно, що для багатьох канапки чи млинці з червоної ікрою - улюблена страва.

КОМЕНТАРІ (1)
Monna 8 квітня 2019 23:46
Я на https://redfish.com.ua/krasnaya-ikra/ червону ікру замовляю постійно, тут за якість переживати не варто. Рекомендую ікру горбуші, це мій улюблений сорт.
Завжди приїздить свіжа, не пересолена і однорідного кольору.
Та і ціни якщо порівнювати, то в інтернет-магазинах точно купувати вигідніше. Доставка в них оперативна завжди, мені на протязі двох днів доставили замовлення
Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: