Кілька порад, як вибрати якісну червону ікру
04 грудень 2015 13:37
2 936
1
![]() Саме під час свят ми звикли бачити на столі бутерброди з червоною ікрою та невеликим шматочком лимона чи чорною маслиною. Ці канапки і справді мають чудовий смак, але зіпсувати його може неякісна ікра. Тож, вирушаючи за покупками, запам’ятайте кілька порад. – Скляна тара, закрита герметично. – Правильно оформлена етикетка. – Назва на етикетці “Ікра лососева зерниста”, вид (кета, горбуша, нерка), сорт 1. – Повна інформація про виробника, дата виготовлення, термін придатності. – Перелік інгредієнтів включає лише ікру, сіль і 1-2 консерванти. – Ідеальний зовнішній вигляд. – Зовнішній вигляд ікринок не викликає сумнівів: цілісні, однорідного кольору, не пом’яті, щільно розташовані у банку. При цьому добре розділяються при викладанні на бутерброд. – Відсутність у баночці яких або сторонніх включень: осаду, плісняви, згустків крові, розірваних оболонок, помітних крапель рослинної олії. – Консистенція щільна, не рідка. – Смак ікри средньосолоний, без різкої гіркоти. – Якісна ікра має запах свіжої риби. Відчинену банку з ікрою бажано використати впродовж кількох днів, максимум одного тижня. Купуючи ікру у залізних і скляних баночках, переконайтесь, що вона не бовтається усередині, переливаючись від краю до краю, а заповнює ємність щільно і без пустот. Правильні умови зберігання мають велике значення для ікри: ікру лососевих риб зберігають за температури від -4 °С до -6 °С. Любителі свіжої ікри мають знати: якщо на банці зазначено, що ікру вироблено у грудні, це означає, що її перефасували (ікру збирають у липні – серпні й одразу ж консервують). Ікра на третину складається з білка. Жодний інший продукт не містить його в такій кількості. А якщо взяти до уваги те, що білок в ікрі дуже корисний – легко засвоюється і містить велику кількість незамінних амінокислот, — то цінність цього делікатесу як джерела білка значно зростає. Додайте на користь ікри ще й вітаміни та мінерали. Холестерин в ікрі практично знешкоджується найкориснішим лецетином, якого в ній чимало. Тому не дивно, що для багатьох канапки чи млинці з червоної ікрою - улюблена страва. |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
КОМЕНТАРІ (1)
|