Кілька порад, як зберегти часник до весни
07 грудень 2018 18:30
5 062
0
Оптимальна температура для зберігання часнику знаходиться в межах +16 °С. Така температура може бути біля балконних дверей або на неутепленому підвіконні. Багато садівників часто припускаються помилки, зберігаючи часник у холодильнику. Але там часник набирає вологу і може загнити або покритися цвіллю. Перед зберіганням часник потрібно висушити. Його луски мають бути такими ж сухими, як папір. Якщо головки м'які, значить, вони пересушені і будуть погано зберігатися. Часник повинен бути свіжим і твердим. Не купуйте часник на зберігання з холодної секції магазинів. А от заморожувати часник не рекомендується, тому що в нього змінюються структура і смак. Замість цього часник необхідно зберігати в добре провітрюваному приміщенні. Так він буде лежати особливо довго. Дуже добре, якщо головки будуть лежати в темній і сухій ємкості. Однак целофанові пакети й герметичні контейнери для часнику під забороною, тому що такі ємкості викликають проростання зубків. Деякі садівники зберігають часник у землі. Тобто закопують головки на городі і заготовлюють часник у міру потреби в зимові відлиги. Але це не найкращий варіант, тому що найчастіше ґрунт промерзає, і смак часнику псується. Кухонна шафка підійде для зберігання набагато краще, ніж городня грядка. Цілі головки часнику можна використовувати і через вісім тижнів, а от якщо головку почистити, то з'їсти її потрібно як можна швидше. Молодий часник зберігають по-іншому. Його відразу після викопки кладуть у холодильник. У молодого часнику більш м'який смак і його не треба просушувати. У холодильнику він лежить усього пару тижнів. До речі: Якщо часник натерти або нарізати, то його досить довго можна зберігати в щільно закритій ємкості. |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|