Чим корисний тунець та як його вибирати
31 січень 2022 13:16
1 024
0
Тунець належить до сімейства скумбрієвих. Крім великих розмірів і ваги він має унікальні корисні властивості. Вчені встановили, що якщо щодня з'їдати по 30 г м'яса тунця, то вдвічі скорочується ймовірність виникнення серцево-судинних захворювань. Це пов'язане з підвищеним вмістом у рибі поліненасичених жирних кислот Омега-3 і Омега-6. Тунець - справжнє джерело незамінних амінокислот, вітамінів, макро- і мікроелементів, так що люди, які регулярно вживають його в їжу, мають сильний імунітет і живуть довго. Недарма ж Японія - країна довгожителів. До того ж, як не дивно, справжній тунець - продукт дієтичний, незважаючи на високий вміст у ньому риб'ячого жиру. Охолоджений або заморожений тунець Червоний як малина - саме так виглядає тунець, оброблений моноокисом вуглецю. Моноокис вуглецю (CO) -безбарвний отрутний газ без смаку і запаху, що також називається окисом вуглецю, діє як бактеріостатичний засіб, тобто частково придушує ріст мікроорганізмів, винних у псуванні риби. Але він дає не тільки цей ефект. Використання цієї добавки поліпшує забарвлення риби, роблячи її гарного яскраво-червоного кольору. Припустима концентрація CO при такій обробці дорівнює 200 мг/кг м'яса. Навіть якщо подібна концентрація не перевищує норму, небезпека для здоров'я людини однаково зберігається. Адже гарний зовнішній вигляд обробленого тунця зберігається на довгий час: він здається свіжим, не будучи при цьому таким. Риба, оброблена СО, поставляється на ринки з В'єтнаму та інших місць азіатської зони. Уважно роздивіться свіжу рибу: якщо колір м'яса яскраво червоний (малиновий), значить, він був оброблений моноокисом вуглецю. Те ж стосується і риби-меч, якщо її прожилки здаються вам занадто яскравими. Якщо ви виявили такі ознаки в купленій вами рибі, краще не їжте її. Як це ні парадоксально, але безпечніше вибрати філе тунця більш темного і стриманого кольору (як яловичина), хоч і менше приємне на вигляд. Тунець у банці Консервований тунець зберігає всі корисні властивості свіжого продукту. Консервований тунець у власному соку практично не містить жиру, а для поліпшення смаку додається тільки сіль. При виборі консервованого тунця потрібно уважно розглянути маркування на банці, яке має бути видавленим на кришці або дні зсередини. У маркуванні вказується дата виготовлення, асортиментний знак, далі номер зміни та індекс рибної промисловості - літера «Р». Якщо маркування проставлене фарбою, то напис не повинен стиратися. Консервна банка нового зразка має бути лакованою з усіх боків. У складі консервів «Тунець у власному соку» за Дст нічого крім риби та солі бути не повинно. При струшуванні банки можна визначити, чи не багато в банці рідини, надлишок якої говорить про малу кількість риби. На банці має бути зазначена і загальна вага продукту, і вага самої риби. У цих консервах не повинно бути темного м'яса. Філе в банці має лежати одним цільним шматком, а при викладанні не розвалюватися. Краще вибрати тунець цільним шматочком, а не здрібненим. Заливання в якісних консервах має гарний молочний відтінок. Гарантією того, що в банці знаходиться тунець, а не яка-небудь інша риба, служить наявність на банці слова «альбакор». Найбільш витончений смак у тунця випущеного три місяці назад, тому що до цього часу риба встигає всотати всі соки. Стандартний строк реалізації консервованого тунця в маслі складає 2-3 роки. Консервований тунець зберігає всі корисні властивості свіжого продукту. Консервований тунець у власному соку практично не містить жиру, а для поліпшення смаку додається тільки сіль. При виборі консервованого тунця потрібно уважно розглянути маркування на банці, яке має бути видавленим на кришці або дні зсередини. У маркуванні вказується дата виготовлення, асортиментний знак, далі номер зміни та індекс рибної промисловості - літера «Р». Якщо маркування проставлене фарбою, то напис не повинен стиратися. Консервна банка нового зразка має бути лакованою з усіх боків. У складі консервів «Тунець у власному соку» за Дст нічого крім риби та солі бути не повинно. При струшуванні банки можна визначити, чи не багато в банці рідини, надлишок якої говорить про малу кількість риби. На банці має бути зазначена і загальна вага продукту, і вага самої риби. У цих консервах не повинно бути темного м'яса. Філе в банці має лежати одним цільним шматком, а при викладанні не розвалюватися. Краще вибрати тунець цільним шматочком, а не здрібненим. Заливання в якісних консервах має гарний молочний відтінок. Гарантією того, що в банці знаходиться тунець, а не яка-небудь інша риба, служить наявність на банці слова «альбакор». Найбільш витончений смак у тунця випущеного три місяці назад, тому що до цього часу риба встигає всотати всі соки. Стандартний строк реалізації консервованого тунця в маслі складає 2-3 роки. Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|