10 цікавих та корисних фактів про спеції
03 грудень 2021 13:24
714
0
Спеції, додані в їжу, – найкраще доповнення до прохолодної погоди і вогкості. 1. В Індії для багаторазового посилення аромату спеції обсмажують. Суміш підсмажених спецій називається «масала». 2. Дослідники довели, що куркума допомагає спалювати калорії. Сприяє цьому потужний антиоксидант у її складі – куркумин. 3. Спеції – багате джерело клітковини. Особливо багато її в паприці і кориці. У давні часи ці прянощі використовували від проблем із травленням. 4. Зігрітися холодними вечорами допомагає зелений чай із сушеним імбиром або гілочкою гвоздики. 5. Шафран – одна з найдорожчих спецій у світі. Це тому, що ниткоподібна спеція збирається вручну. 6. Кожна приправа – справжнє джерело вітамінів. Наприклад, у 100 г лаврового листа – 180 мг вітаміну В9, у червоному перці – 281 мг вітаміну А, у шафрані – 80 мг вітаміну С. 7. Зголодніли? Додайте до супу трохи тмину, базиліку або мускатного горіха. Ці спеції допомагають позбутися відчуття голоду. 8. Гостра і пряна їжа викликає виділення «гормонів задоволення» ендорфінів за рахунок подразнення нервових закінчень. Гормони виділяються як болезаспокійливий для обпаленого язика, але діють на весь організм. 9. Абсолютно всі прянощі підвищують і на деякий час прискорюють обмін речовин. 10. У деяких країнах вірять, що спеції допомагають позбутися негативних рис характеру. Кориця, гвоздика, кмин позбавлять від страху. Гнів, ненависть, заздрість не люблять імбир, куркуму, фенхель. А з жадібністю, нерішучістю, схильністю до депресій допоможуть впоратися тмин, червоний і чорний перець, імбир кардамон. Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|