Ґаздині на замітку. Як правильно і скільки треба варити курку
25 травень 2021 20:13
1 376
0
Як варити курку правильно Заморожену курку краще попередньо розморозити. Так м’ясо звариться рівномірніше і швидше. Якщо ж часу на розмороження немає, закладайте заморожене м’ясо лише в холодну воду. Час варіння після початку кипіння води доведеться збільшити на 10-20 хвилин в залежності від розмірів курки. Перед варінням м’ясо потрібно добре промити під холодною проточною водою. Якщо вам потрібен насичений курячий бульйон, закладайте м’ясо в холодну воду. Воно віддасть їй свій смак і аромат. А якщо ви хочете, щоб курка вийшла соковитою і смачною, кладіть її у воду, що кипить. Для смачного бульйону додайте сіль в кінці варіння, а для смачного м’яса – на початку. Вода повинна повністю покривати курку. Якщо ви варите її цілу, беріть більшу каструлю. Варити курку потрібно на помірному вогні без кришки. У процесі варіння необхідно знімати піну, яка утворюється. М’ясо можна зробити ароматним, додавши до води цибулину, лавровий лист, мелений чорний перець або інші приправи. Їх треба додавати, коли вода з куркою закипить. Старе м’ясо вариться довше, ніж зазначено в рекомендаціях нижче. Щоб прискорити процес, готуйте стару курку не повністю, а тільки частинами. А щоб м’ясо стало м’якшим, попередньо замаринуйте його в лимонному соку приблизно на годину. Скільки варити цілу курку і по частинах Час приготування відраховується після закипання води з куркою. Щоб переконатися в готовності курки, проткніть її ножем або виделкою. Вони повинні легко входити в м’ясо, оскільки воно буде м’яким. Ціла середня тушка вариться близько 1 години. Якщо курка велика, час доведеться збільшити на 20-30 хвилин. Скільки варити курячі грудки? Грудки без кістки та шкіри будуть готові приблизно через 15-20 хвилин. При цьому краще розрізати філе навпіл або на великі шматочки. Грудки на кістці та зі шкірою варяться трохи довше – близько 30 хвилин. Скільки варити курячі стегенця Цілі стегенця потрібно готувати приблизно 40 хвилин. Стегенця на кістці та зі шкірою варяться близько 40 хвилин, а гомілки – приблизно 30 хвилин. Філе – на 10-15 хвилин менше. Скільки варити курячі крильця На приготування крилець піде 30-35 хвилин. Скільки варити курячі нутрощі Куряча печінка готується швидко – приблизно 15 хвилин. Сердечка необхідно варити близько 40 хвилин, але до цього їх треба залишити в молоці або підсоленій холодній воді на 40-60 хвилин. Шлунки варяться 1-1,5 години. Врахуйте, що на відміну від інших частин курки, шлунки обов’язково варто починати варити в холодній воді. Якщо помістити їх в окріп, вони стануть жорсткими. Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|