Господиням на замітку. 10 незвичних способів використання мікрохвильовки
19 березень 2021 17:35
1 009
0
Зазвичай мікрохвильову піч застосовують лише для розігрівання їжі. Але ж на цьому корисні можливості мікрохвильовки не закінчується. Пропонуємо вашій увазі 10 нестандартних способів використання цього пристрою на кухні. Ще 10 незвичних порад щодо використання мікрохвильовки можна знайти тут. Почистити часник Неочищені зубчики часнику поставте в мікрохвильову піч на 15 секунд (при повній потужності). Після цього лушпиння відійде і ви легко зможете зняти його руками. Зробити м’яким хліб Оберніть зачерствілий хліб в серветку, злегка змочену водою, і відправте на 20 секунд в мікрохвильову піч. Хліб знову набуде м’якість, але не буде занадто вологим. Вичавити більше соку Потримайте фрукти, які збираєтеся пустити на сік, протягом лише 10 секунд в мікрохвильовій печі, щоб вони віддали в рази більше рідини. Додати смаку горіхам Висипте горіхи в миску, додайте пару крапель оливкової олії і відправте на хвилину в мікрохвильовку. Горіхи додатково розкриють свій аромат. Розм’якшити цукор Злиплий під час зберігання в один комочок цукор можна повернути в первісний стан, якщо помістити його в мікрохвильовку на 25 секунд, прикривши вологим рушником. Прискорити підйом тіста Ємність з тістом накрийте рушником і відправте в мікрохвильову піч разом зі склянкою води. Увімкніть прилад на 3 хвилини, встановивши потужність менше середньої. Потім залиште тісто відпочивати протягом 3 хвилин і знову нагрійте на 3 хвилини, після чого залиште відпочивати ще на 6 хвилин. Тісто підніметься мінімум в 2 рази. Очистити овочі Овочі з жорсткою шкірою (гарбуз, баклажани, а також помідори) набагато легше буде чистити, якщо потримати їх кілька секунд в мікрохвильовій печі. Нарізати цибулю без сліз Вирішити проблему сліз при нарізці цибулі можна за 30 секунд. Саме стільки часу знадобиться потримати цибулину в мікрохвильовці перш, ніж приступити до нарізки. Приготувати хрусткий бекон Вистеліть тарілку паперовим рушником, зверху розкладіть скибочки бекону в 1 шар, прикрийте другим паперовим рушником і поставте в піч. Час приготування залежить від товщини шматочків. Замочити бобові Тепер не обов’язково замочувати квасолю і горох перед приготуванням на всю ніч. Досить залити бобові водою і відправити в мікрохвильову піч на 10 хвилин, встановивши середню потужність, а потім дати постояти годину. Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|