Цікаві факти про шоколад, які ви можете не знати
10 березень 2021 20:45
2 205
0
Одні люди люблять шоколад більше, інші — менше. Існує безліч цікавих фактів про шоколад які відомі більшості. Але є і такі факти, про які багато хто не здогадується. 20 фактів про улюблені ласощі: 1. До Європи шоколад потрапив у 16 столітті: чи то в 1550 році, чи то ще раніше — в 1504 році завдяки Христофору Колумбу. 2. Перша шоколадна плитка була створена в 1842 році у Великобританії компанією Cadbury. 3. Ацтеки вважали шоколад сильним афродизіаком. Крім того, зерна какао служили для ацтеків грошовою одиницею. 4. У шоколаді міститься менше кофеїну, ніж в чаї, каві або кока-колі. 5. Найбільше шоколаду їдять в Швейцарії: в середньому один швейцарець з'їдає більше 8 кг шоколаду на рік. 6. У шоколаді містяться корисні для здоров'я антиоксиданти, необхідні для захисту від ракових клітин і запобігання хвороб серця. 7. У шоколаді міститься теобромін, який вважається більш м'якою версією кофеїну і магнію. Ця речовина входить в деякі види транквілізаторів. 8. Вважається, що шоколад створює в організмі людини стан, схожий на стан закоханості. 9. Флавоноїди, які містяться в зернах какао, мають багато корисних для здоров'я властивостей. Про користь какао читайте в статті Чим корисно гаряче какао з молоком і як його готувати — 5 рецептів. 10. Виробники шоколаду використовують 20% світових горіхів і 40% мигдалю. 11. У чорному шоколаді — найбільше какао і менше цукру, тому він вважається найкориснішим для здоров'я. 12. Запах шоколаду допомагає розслабитися. 13. Технічно, білий шоколад — це не шоколад, так як в ньому немає какао. 14. Для того щоб виготовити 450 грамів шоколаду, потрібно приблизно 400 какао-бобів. 15. Собакам та кішкам шоколад їсти не можна: від шоколаду вашого улюбленця у кращому випадку знудить, в гіршому — це може привести до смерті тварини. 16. Для людини смертельна доза шоколаду — приблизно 10 кілограмів. 17. Існує кілька дат, коли можна святкувати День шоколаду: 7 липня (день, коли ймовірно шоколад завезли до Європи), 11 липня (Всесвітній день шоколаду), 28 липня (День молочного шоколаду в США) або 13 вересня (Міжнародний день шоколаду). 18. Має значення не тільки смак шоколаду, але й те, в якому посуді його подають. Вчені з'ясували: гарячий шоколад смачніший, якщо подавати його в помаранчевих чашках. 19. Шоколад тане при температурі нижче температури людського тіла. Тому шматочок шоколаду так легко тане в роті. 20. У Бельгії виробляється приблизно 220 тис. тонн шоколаду на рік. Тому, в Міжнародному аеропорту Брюселя продається дуже багато шоколаду. Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|