Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Цікаво знати » Чим замінити цукор. 7 продуктів, яки прийдуть на допомогу

Чим замінити цукор. 7 продуктів, яки прийдуть на допомогу


Чим замінити цукор. 7 продуктів, яки прийдуть на допомогу

Всі, хто полюбляє цукор, але хоче піклуватись про своє здоров’я, мають знати, чим можна замінити цей продукт.

Ми розповімо про 7 натуральних підсолоджувачів, які будуть корисними, якщо вживати їх які в обмеженій кількості.

Банани

Якщо ви полюбляєте випічку і прагнете готувати не тільки смачні, але й корисні страви, замість цукру спробуйте використати банани. Їх буде вдосталь для того аби випічка видалась солодкою і приємною на смак. Окрім того, банани можуть також замінити й масло, адже з їх додаванням випічка стає соковитою, і ця соковитість зберігається протягом досить довгого часу. Найкраще для випічки підійдуть почорнілі й перестиглі банани. Коли вони м’якшають, зникає необхідність у додатковому перемішуванні їх за допомогою міксера.

Мед

Мед – це відмінний спосіб скоротити споживання цукру до мінімуму. Він в рази солодший за цукор, тому вживати його потрібно менше. Також він дуже ситний. Не дивлячись на те, що в меді калорій трохи більше, ніж в цукрі, у нього набагато нижчий глікемічний індекс.

Мед краще всього вживати з чаєм, імбиром чи лимоном. Таке поєднання стимулює обмінні процеси в організмі і підвищує імунну систему.

Кокосовий цукор

Цей продукт добувається з кокосової пальми у момент цвітіння. Основною особливістю кокосового цукру являється наявність високого вмісту мінеральних речовин і вітамінів. В якості прикладу можна сказати, що такий цукор збагачений кальцієм, калієм, цинком та вітаміном С. При тому в ньому фактично не міститься фруктоза, в силу чого його можна вважати ідеальним дієтичним продуктом.

Стевія

Стевія вважається ще одним досить актуальним натуральним підсолоджувачем. Її роблять із "медової трави", що проростає в Південній Америці. Стевія в рази солодше ніж цукор і при цьому вона не калорійна взагалі.

Кленовий сироп

Це підсолоджувач, що використовують здебільшого для випічки та десертів. В ньому немає ані консервантів, ані добавок.

Нектар агави

Золотистий нектар агави виробляється із соку цієї самої блакитної агави, з якої також виробляють текілу. Нектар можна з легкістю розчинити у воді. Окрім того, він набагато солодший за цукор, економно витрачається, має приємний смак і низький глікемічний індекс.

Сироп топінамбура

Солодкий золотистий сироп, який можна отримати з топінамбура. Він має ніжну текстуру, карамельний смак. Його люблять додавати до десертів та напоїв. Це ідеальний варіант для людей, які хворі на діабет, адже сироп також як і декілька інших замінників має низькій глікемічний індекс.

Фініки

Фініки — один з найкорисніших продуктів, що взагалі існують. Вони є дуже поживними, в них міститься багато вітамінів, мікроелементів та амінокислот. Підвищують гемоглобін, та й просто смачні.

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: