Чим замінити цукор. 7 продуктів, яки прийдуть на допомогу
10 лютий 2021 15:00
1 050
0
Всі, хто полюбляє цукор, але хоче піклуватись про своє здоров’я, мають знати, чим можна замінити цей продукт. Ми розповімо про 7 натуральних підсолоджувачів, які будуть корисними, якщо вживати їх які в обмеженій кількості. Банани Якщо ви полюбляєте випічку і прагнете готувати не тільки смачні, але й корисні страви, замість цукру спробуйте використати банани. Їх буде вдосталь для того аби випічка видалась солодкою і приємною на смак. Окрім того, банани можуть також замінити й масло, адже з їх додаванням випічка стає соковитою, і ця соковитість зберігається протягом досить довгого часу. Найкраще для випічки підійдуть почорнілі й перестиглі банани. Коли вони м’якшають, зникає необхідність у додатковому перемішуванні їх за допомогою міксера. Мед Мед – це відмінний спосіб скоротити споживання цукру до мінімуму. Він в рази солодший за цукор, тому вживати його потрібно менше. Також він дуже ситний. Не дивлячись на те, що в меді калорій трохи більше, ніж в цукрі, у нього набагато нижчий глікемічний індекс. Мед краще всього вживати з чаєм, імбиром чи лимоном. Таке поєднання стимулює обмінні процеси в організмі і підвищує імунну систему. Кокосовий цукор Цей продукт добувається з кокосової пальми у момент цвітіння. Основною особливістю кокосового цукру являється наявність високого вмісту мінеральних речовин і вітамінів. В якості прикладу можна сказати, що такий цукор збагачений кальцієм, калієм, цинком та вітаміном С. При тому в ньому фактично не міститься фруктоза, в силу чого його можна вважати ідеальним дієтичним продуктом. Стевія Стевія вважається ще одним досить актуальним натуральним підсолоджувачем. Її роблять із "медової трави", що проростає в Південній Америці. Стевія в рази солодше ніж цукор і при цьому вона не калорійна взагалі. Кленовий сироп Це підсолоджувач, що використовують здебільшого для випічки та десертів. В ньому немає ані консервантів, ані добавок. Нектар агави Золотистий нектар агави виробляється із соку цієї самої блакитної агави, з якої також виробляють текілу. Нектар можна з легкістю розчинити у воді. Окрім того, він набагато солодший за цукор, економно витрачається, має приємний смак і низький глікемічний індекс. Сироп топінамбура Солодкий золотистий сироп, який можна отримати з топінамбура. Він має ніжну текстуру, карамельний смак. Його люблять додавати до десертів та напоїв. Це ідеальний варіант для людей, які хворі на діабет, адже сироп також як і декілька інших замінників має низькій глікемічний індекс. Фініки Фініки — один з найкорисніших продуктів, що взагалі існують. Вони є дуже поживними, в них міститься багато вітамінів, мікроелементів та амінокислот. Підвищують гемоглобін, та й просто смачні. Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|