Чим корисні мандарини і як їх вибирати
20 грудень 2019 10:00
2 333
0
Вічнозелене дерево Мандарин відносять до роду Цитрусових. Солодкі плоди мандаринового дерева легко очистити від шкірки, це виділяє мандарин серед інших цитрусових. Мандарини їдять у свіжому вигляді, додають у фруктові та овочеві салати, а також роблять мандариновий сік, варення і цукати. Мандарини дозрівають в листопаді-грудні. Мандарин найвідоміша культура цитрусових в Індії, Південній Кореї, Китаї і Японії. Також дерева вирощують в Єгипті, Алжирі, Туреччині, Азербайджані, Бразилії, Іспанії та інших країнах. Корисні властивості мандаринів У м’якоті мандарина містяться органічні кислоти, цукри, аскорбінова кислота, тіамін, рутин і фітонциди. У шкірці фрукта присутня велика кількість ефірних масел. Калорійність мандарина становить 53 ккал. Мандарини є прекрасним джерелом вітаміну С. У осінньо-зимовий період дуже важливо поповнювати запаси вітамінів для підтримки імунітету. Вживання мандаринів підвищує апетит, покращує обмінні процеси організму, має загальнозміцнювальну і антимікробну дію. Незважаючи на значну користь мандаринів, надмірне вживання може викликати алергічні реакції. Мандарини не рекомендують їсти при гастриті з підвищеною кислотністю шлункового соку і при запальних захворюваннях кишечника. Як вибирати мандарини? В першу чергу потрібно звертати увагу на зовнішній вигляд фруктів. Шкірка повинна бути цільною без вм’ятин і гниття. Стиглі мандарини повинні бути рівномірного кольору, але не варто купувати мандарини, якщо шкірка неприродно блищить. Мандарини також можна вибрати по країні-виробнику. Іспанські мандарини солодкі, насиченого оранжевого кольору з кісточками. Такі мандарини дуже легко чистити. Турецькі мандарини світло-помаранчеві, без кісточок, але з кислуватим смаком. Солодкі, соковиті і без кісточок мандарини з Марокко. Їх легко знайти по яскравому, насиченому червоному кольору. |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|