10 корисних порад щодо приготування овочів
13 березень 2019 15:30
2 232
0
Овочі принесуть більше користі та будуть смачнішими, якщо їх правильно готувати 1. Ці продукти краще варити швидко на великому вогні. Це збереже більше їх корисних речовин. 2. Коренеплоди краще закладати в холодну воду; всі інші овочі – в окріп. 3. Не варто солити овочі відразу, щоб вони не втратилибагатовітамінів. Краще це робити на стадії напівготовності. 4. У приготуванні супу спочатку кидають тверді овочі (морква, селера, буряк), потім м'які (перець, кабачки, капуста, помідори). 5. Щоб відварені овочі не зморщилися, відразу ж після їх приготування необхідно змастити їх рослинною олією або заправити жиром. 6. Молоко в картопляне пюре слід додавати, не холодним, а теплим, інакше пюре може посіріти. 7. Під час відварювання цвітної капусти, додайте у воду трохи молока. Воно поліпшить її колір і аромат. 8. Тушкувати овочі потрібно тільки в емальованій каструлі з щільно закритою кришкою. 9. Якщо ви смажите в невеликій кількості жиру, краще нарізати овочі скибками,брусками або кубиками. Перед перекладанням у сковорідку, їх можна посолити для кращого відходження рідини. 10. У фритюрі смажать сиру картоплю і картопляні крокети, а також зелень петрушки і ріпчасту цибулю. Кількість жиру при смаженні у фритюрі має бути в 4-5 разів більше, ніж кількість овочів на сковороді. |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|