Чим корисна селера, та що з нею можна приготувати
14 лютий 2019 13:07
10 058
0
Селера — це зелена овочева рослина, яка має безліч корисних для здоров'я властивостей та широко використовується в кулінарії. Крім того, в селері — дуже мало калорій, тому вона просто незамінна для тих, хто на дієті. Чим корисна селера У селері міститься багато корисних речовин: вітаміни групи В, вітаміни Е й К, провітамін А, калій, фосфор, кальцій, магній, залізо, цинк та інші. Селера корисна для здоров'я — вона має антисептичні, протиалергенні, тонізуючі властивості. Цей продукт корисний для серця і судин, для нервової системи, імунітету, травної системи. Селера може бути протипоказана під час вагітності, а також при деяких захворюваннях шлунково-кишкового тракту. Пропонуємо вашій увазі тільки найпростіші та найкорисніші для здоров'я страви: картопляний крем-суп з селерою, кілька салатів з селерою і два рецепти смузі з селерою. Картопляний суп-пюре з селерою Інгредієнти: 1 головка селери; 2 середні картоплини; 1 середня цибулина; 3 гілочки кропу; 100 грамів вершкового масла; 3 чашки курячого бульйону; півчашки сметани жирністю 21%; оливкова олія; сіль; листя селери. Приготування: Селеру подрібніть. Картоплю очистіть від шкірки, подрібніть. Цибулю очистіть, подрібніть. Складіть інгредієнти в невелику сковороду, додайте вершкове масло і протушкуйте 10 хвилин. Додайте курячий бульйон, протушкуйте ще 10 хвилин. Подрібніть суп блендером, додайте сметану. Коли будете подавати на стіл, прикрасьте кропом і листям селери, та збризніть оливковою олією. Салат з селерою, фініками та сиром Інгредієнти: 8 стебел селери; 6 фініків без кісточки; 0,5 чашки мигдальних горіхів; 3 столові ложки свіжовичавленого лимонного соку; 50 грамів пармезану або іншого твердого сиру; чверть чашки оливкової олії; сіль, чорний перець, мелена паприка — за смаком. Приготування: Горіхи викладіть на форму для запікання і поставте в гарячу духовку на 10 хвилин. Горіхи трохи охолодіть та подрібніть. Сир натріть на дрібній тертці. Відокремте листя селери. Стебла селери дрібно порубайте. У салатній мисці перемішайте горіхи, селеру, листя селери, фініки, лимонний сік, оливкову олію. Посоліть та поперчіть. Салат з селерою, горіхами і зеленим горошком Інгредієнти: 1 чашка подрібненої селери; 0,5 чашки сушеної вишні або журавлини; 0,5 чашки зеленого горошку (замороженого); 3 столові ложки йогурту без добавок (або 1 столова ложка майонезу і 2 столові ложки йогурту без добавок); 1 столова ложка свіжовичавленого лимонного соку; трішки подрібнених горіхів. Приготування: Горошок заздалегідь розморозьте. Перемішайте всі інгредієнти, заправте йогуртом та лимонним соком. Салат готовий! Смузі з імбірем та селерою Інгредієнти: 0,5 чашки листя шпинату; 1 стигла солодка груша; чверть чашки подрібненої селери; невеликий шматочок свіжого імбиру; кілька листків руколи; кілька листків м'яти — за бажанням; 0,5 чайної ложки насіння чіа; половинка замороженого банана; 1 чайна ложка свіжовичавленого лимонного соку; 1 чайна ложка меду; 1 склянка кефіру або класичного йогурту без добавок. Приготування: Готується цей смачний смузі, як і зазвичай: складіть інгредієнти в блендер, подрібніть, розлийте в красиві склянки та можна подавати на стіл. Смузі з яблуком та селерою Інгредієнти: 4 солодких яблука; сік 1 лимона; 2 склянки мінеральної води без газу; 200 грамів йогурту; 1 стебло селери; 1 столова ложка меду; Приготування: Яблука наріжте і складіть в блендер, подрібніть. Додайте лимонний сік, воду, йогурт, подрібнену селеру, мед — знову подрібніть. Такий смузі можна подавати як солодкий десерт, а можна — як корисний та поживний перекус. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|